Elöntik a légiósok a nagy magyar futballt

A felcsúti „akadémián” tizenkét külföldi veszi el a magyarok munkáját; csak egy ifi lép elő a teljes NB I utánpótlásából.

2018. 02. 17. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök 0 órakor bezárt a bazár a magyarországi labdarúgó piacon, a hazai élvonalbeli futballklubok eddig az időpontig vásárolhattak játékosokat, szabadon igazolható focistára persze ezután is szert tehet bármelyikük.

A legnagyobb vérfrissítés az NB I utolsó helyén telelt Mezőkövesdnél történt, Tállai András fideszes NAV-államtitkár szűkebb pátriájában nem kevesebb, mint hét új labdarúgóval próbálják meg elkerülni a nehezen elkerülhetőt, a megváltást az egyszeres szlovák válogatott támadótól, Patrik Misáktól várhatják.

A szintén kiesés elől menekülő Haladás a szomszédos Csehországból szerezte meg „Rambót”, vagyis Michael Rabusicot a Jihlavától – ő háromszor szerepelt eddig nemzeti együttesében. A magyar válogatott korábbi hátvédjéből, Devecseri Szilárdból viszont nem kérnek Szombathelyen, az amszterdami „nyócegy” (2013) még mindig csak 28 esztendős tragikus hősének irány a másodosztályú ZTE.

Ha már a kiesőjelölteknél tartunk: a Balmazújváros lehet a következő alakulat, amely Rudolf Gergely megszelídítésével próbálkozik, a hatodik magyarországi klubban is bemutatkozó 36-szoros támadó ingyen érkezik Nyíregyházáról.

A német vezetőedzőjével korábban remeklő Vasas hazátlanul néz a tavasz elé – stadionja fél év múlva lesz csak kész –, és azzal a reménnyel, hogy nem csökken a kieséstől való 2 pontos távolság. Ebben a Videotonnál mellőzött Barczi Dávid, illetve a visszatérő, 22-szeres válogatott „Buksi”, azaz Laczkó Zsolt segíthet.

A sorstárs – hontalan – Diósgyőr még azt sem tudja, mikor szerepelhet saját, épülő arénájában, lehet, hogy csak májusban. Ám Bódog Tamás vezetőedző azt már tudja, mit, illetve kit nem akar: a spanyol Nonót kirúgták a keretből, cserébe viszont jön három légiós, egy szerb, egy koszovói és egy ukrán.

A dobogó felé kacsintgató Újpest nem tudta lepasszolni a 2 milliós havi fizetési ajánlatra nemet mondó 25 éves Windecker Józsefet, „jutalmul” nem nevezték be a jövő keddi, Paks elleni kupameccs keretébe. Macedón utánpótlás-válogatott csatárát viszont kölcsönbe hazaküldte, illetve tesztel egy nigériai játékost. A liláknál külön kiemelendő, hogy az egyetlen csapat, amely a télen szerződést adott az utánpótlásából érkező játékosnak, őt Németh Kristófnak hívják, és ami a legfontosabb,

átvette örökös VIP-belépőjét a múlt zsenije, Törőcsik András.

290 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött Kispestre érkezik Heffler Tibor – Ceglédről –, a bajnoki cím megvédésétől távol került Honvéd viszont ismerős nevű középhátvéddel rajtol; Tonci Kukoccsal, aki a horvát NBA-legenda Toni Kukoc unokaöccse. Supka Attila vezetőedző viszont megszabadult egy szép reményekkel indult, mostanság kölcsönadogatott játékosától, az utánpótlás-válogatottakban még rendre számításba vett, most 22 éves Bobál Gergő az NB II-ben kiesésre álló Csákvárban folytatja. Abban a Csákvárban, ami a Puskás Akadémia fiókcsapataként, kvázi menekülő-útvonalaként működik. Erre az útra mostanság nem kevesek térhetnek rá

az akadémiának csúfolt egyesületnél, ahová tavaszra nem kevesebb, mint négy légiós érkezett az eddigi nyolc mellé (hazai játékos nem, és valódi akadémista sem kapott szerződést)

a Videotonból a magyar mezőnybe szép lassan beleszürkült, amúgy igen ügyes szélső, Henty, a szlovén Klinar, az uruguayi Gonzalo Vega, valamint a szintén szlovén Trajkovski. Hogy miből, rejtély, az évente kapott 2 milliárdnyi taoforintot a törvény szerint csak utánpótlásra és infrastruktúrára fordíthatják Felcsúton.

A Puskás testvéregyesületénél, a bajnoki aranyra hajtó Videotonnál a legnagyobb igazolásról sokat cikkeztünk; Huszti Szabolcs Kínából ingyen hazatérve ferencvárosi segítséggel épült fel sérüléséből, de az Üllői útiak nem kértek belőle, így Fehérvárra ingázik majd budapesti otthonából. Egyelőre klubtársa marad a labdazsonglőr Asmir Suljic is, aki azonban rövidesen Krakkóba költözik, még nem tudni, februárban vagy csak a nyáron. A Videoton válogatott jobbhátvédjét, Szolnoki Rolandot viszont a tartalékcsapatban jegeli.

A Fradinál szükség lett viszont a lengyeleknél be nem vált Nagy Dominikra, aki mostantól az Üllői úton „parkol”, nem így az exválogatott Bognár György fia, akinek nem vált be a pesti kalandozás, a mezőkövesdi mentőöv akár az utolsó esélye lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.