Gulácsiék saját pályáján oktatták az olasz bajnokjelöltet

3-1-es idegenbeli győzelmével gyakorlatilag készülhet az Európa-liga nyolcaddöntőjére a német csapat.

Gabay Balázs
2018. 02. 16. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finoman szólva nem az RB Leipzig volt az esélyese a legjobb tizenhat közé kerülésért zajló, Napoli elleni idegenbeli meccsnek az Európa-ligában. Mindkét csapat a Bajnokok Ligája csoportjából pottyant ki a harmadik helyen, így a második legerősebb nemzetközi kupában folytathatta.

Gulácsi Péter, ahogy az megszokott, kezdett a lipcseiek gólvonalán, nem is rosszul. A Serie A-t vezető olaszoknál több kulcsember is sérült volt, és például Lorenzo Insigne is csak a kispadon kezdett, a Napoli láthatóan nem vette olyan komolyan ezt a meccset. A szurkolók sem özönlöttek, ásítozó lelátó előtt kezdődött a mérkőzés.

A Leipzig teljesen egyenrangú ellenfele volt a házigazdának, sőt a meccs statisztikái szerint több mint dupla annyi kapura lövést jegyzett, mint a Napoli. Az első gólt mégis a hazaiak szerezték a fordulást követően Adam Ounas révén, de a lipcsei gólzsák, Timo Werner hamar egyenlített, s a vendégek másodedzőjéhez, Lőw Zsolthoz futott ki elsőként boldogan. A 74. percben Bruma révén teljesen megérdemelten szerzett vezetést a német csapat.

A kitámadó, a védekezését elhanyagoló Napoli végül igen nehéz helyzetbe sodorta magát a visszavágó előtt: Timo Werner egy kontra végén José Manuel Reina kapus mellett a rövidbe lőtt, így 3-1-es előnnyel várhatja a második meccset a Leipzig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.