Hamarosan elhagyhatja a kórházat a tizenegyszer újraélesztett focista

Az eddigi vizsgálatok szerint semmi visszafordíthatatlan agykárosodás nem tapasztalható.

MN
2018. 02. 06. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról portálunk is beszámolt, műszívvel tartották életben azt a 16 éves dabasi focistát, aki egy mérkőzés közben összeesett. Később kiderült, egy igen ritka, veleszületett koszorúérbetegség miatt lett rosszul. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője csodának minősítette, hogy túlélte a futballista az esetet, hiszen tizenegyszer kellett újraéleszteni. Az orvos 26 éves pályafutása alatt még nem találkozott hasonló esettel.

A kórház főorvosa a Mokkában mondta el, a fiatalt levették a lélegeztetőgépről.

„Azt gondolom, van esélye, hogy újra sportoljon. Ádám gyakorlatilag infarktust kapott meccs közben, és a mentős kollégának köszönhető, hogy életben tartotta a fiút, amíg kórházba került. Ott műszíven kellett tartani, és utána műtöttük csak meg. Úgy tűnik, nincsen maradandó károsodása, ami a gyors reakciónak köszönhető” – mondta a Blikk szerint

„Két hét múlva hagyhatja el a kórházat, ezután rehabilitációra szorul, de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.