Ismét pályára lépett Szijjártó Péter

A külügyminiszter is részt vett Dunakeszin az egy éve, a veronai buszbalesetben elhunyt Simonffy Botond emlékére rendezett futsaltornán.

B. Molnár László
2018. 02. 26. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem feledhető tragédia történt, amikor tavaly január 20-án hajnalban Verona és Velence között, San Martino Buon Albergo község külterületén, az A4-es autópálya 289-es kilométerszelvényénél, a Verona-kelet lehajtó közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium francia sítáborból hazatérő tanárait, tanulóit szállító autóbusz az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy pillérnek csapódott, végül kigyulladt. A balesetben 17 fő vesztette életét. 

Az áldozatok között volt a Dunakeszi Kinizsi U16-os csapatának kapitánya, a 15 éves Simonffy Botond is. A fiatalon elhunyt játékos emlékére rendeztek kétnapos emléktornát több száz néző előtt Dunakeszin a Radnóti Gimnázium sportcsarnokában. Amíg szombaton a helyi iskolák mérkőztek meg egymással, és emlékeztek meg közösen Botira, addig vasárnap a Kinizsi valamennyi korosztályos csapata pályára lépett, valamint összecsapott egymással a Fradi és az MTK öregfiúk csapata.

A megemlékezés zárómeccsén a jelenlegi NB II-es gárda találkozott a Kinizsi alapítóival, utóbbiak között pályára lépett többek között Szijjártó Péter külügyminiszter, az egykori sokszoros válogatott nagypályás labdarúgó Horváth Ferenc és Vincze Ottó, valamint a szintén sokszoros válogatott futsalkapus, Tóth Gyula. A meccs egy Botondról szóló filmmel kezdődött, amely felelevenítette a 15 évesen eltávozott játékos legszebb perceit, és a megemlékezés alatt bizony a sokat megélt felnőtt játékosok nem bírták a könnyeiket visszatartani.

A mérkőzésen aztán az „alapító atyák” megmutatták, nem felejtettek el futsalozni, és egy remek meccsen végül 9-6-ra verték a mai felnőtt csapatot. A gólokból Szijjártó Péter is kivette a részét – két találat fűződött a nevéhez –, majd a találkozót követően a helyi médiának nyilatkozva elmondta, nagyon sajnálja, hogy ez a remek csapat, melyben annak idején – 2011 és 2013 között – számos siker részese volt, éppen egy ilyen szomorú eseménnyel kapcsolatban lépett újra pályára. Mint elárulta, amikor másfél hónappal ezelőtt megkeresték őt a szülők a felkérésükkel, hogy lépjen pályára, azonnal igent mondott, de így volt ezzel a teljes csapat is. Kijelentette, amennyiben ebből a megemlékezésből hagyomány lesz, természetesen valamennyin pályára lép Boti emlékére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.