Magyar Kupa: kikapott a Felcsút Zalaegerszegen, Újpesten pedig a hó győzött

Az Újpest–Paks mérkőzést a havazás miatt elhalasztották.

MN
2018. 02. 20. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodosztályú Zalaegerszeg házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia FC csapatát a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésén. A találkozó egyetlen gólját Vernes Richárd szerezte büntetőből a 65. percben. Ahogyan Nagykanizsán, az időjárás miatt egy ideig Zalaegerszegen is erősen kérdéses volt a mérkőzés megrendezése, de délelőtt és kora délután önkéntesek –köztük a klub utánpótlásának tagjai – letakarították a nagy mennyiségű havat a pályáról.

Eredmény: Zalaegerszeg (II.)–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Elmaradt az Újpest–Paks mérkőzés, mert a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege az erős havazás miatt alkalmatlan a játékra. A pálya vonalait piros festékkel megerősítették, hogy jobban látsszanak, de a gyepszőnyeg továbbra is balesetveszélyes, annyira csúszik a hótakaró miatt. A meccs játékvezetői stábja hosszas tanakodás után 18.25-kor döntött a halasztásról. A meccs új időpontját később jelöli ki a magyar szövetség.

A másodosztályú Dorog csapata 2-1-re győzött az élvonalbeli Debrecen otthonában. A szünet után Kinyik Ákos szerzett vezetést a hazaiaknak, de a folytatásban a kapus Nagy Sándor hibáját kihasználva Kovács Dániel egyenlített, majd a Kinyik szabálytalansága miatt megítélt büntetőt a dorogi csapatkapitány, Mészáros Áron értékesítette.

Eredmény: Debreceni VSC–Dorogi FC (II.) 1-2 (0-0)

A Békéscsaba 3-1-re győzött a Nagykanizsa otthonában. A másodosztályú vendégcsapat a 32. percben már három góllal vezetett, a megyei I. osztályban szereplő hazaiak a szünet után szépítettek. Az időjárás miatt egy ideig kétséges volt a mérkőzés megrendezése, de a délelőtt folyamán önkéntesek letakarították a hótakarót a pályáról.

Eredmény: UFC Nagykanizsa (megyei I.)–Békéscsaba 1912 Előre (II.) 1-3 (0-3)

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Vác FC csapatát Mezőkövesden.

Eredmény: Diósgyőri VTK–Vác FC (II.) 2-0 (1-0)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.