NB I: otthon kapott ki a Debrecen, győzött a Videoton és az Újpest

Idegenben nyert a Balmazújváros, otthon a Paks, a Videoton és az Újpest az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

MTI
2018. 02. 24. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Attila először látogatott vendégcsapat edzőjeként Mezőkövesdre azóta, hogy 2016 decemberében a PFLA-hoz szerződött. 

Többnyire mezőnyjáték folyt a pályán a mínusz négy-öt fokos hidegben rendezett mérkőzés első félidejében. Egy-két helyzet alakult ki csupán, de a kapusoknak nem akadt igazán nagy védeni valójuk. Egyik csapat sem vállalt komoly kockázatot, nem fektetett nagy energiát a támadásokba, jórészt a két tizenhatos között zajlott a küzdelem.

Fordulás után nem sokat változott az összkép, továbbra is kevés gólszerzési lehetőség alakult ki – mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet adódott –, ugyanakkor egyre több volt a szabálytalanság, emiatt gyakran állt a játék. Mindkét csapatnak fontos lett volna a három pont begyűjtése, így egyik sem lehet igazán elégedett az eredménnyel.

Ez volt a két csapat negyedik élvonalbeli mérkőzése, és először osztoztak meg a pontokon: az eddigi háromból egyet a Mezőkövesd, kettőt a Puskás Akadémia nyert meg, s mindannyiszor a hazai együttes győzött.

Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia 0-0
Mezőkövesd, v.: Berke
sárga lap: Pillár (28.), illetve Mevoungou (20.), Klinar (73.), Knezevic (92.)
Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai – Mlinar, Iszlai – Tóth, Bognár (Koszta, 68.), Cseri (Misák, 83.) – Novák (Drazic, 64.)
Puskás Akadémia: Hegedüs – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Mevoungou – Perosevic, Márkvárt (Bacelic-Grgic, 80.), Knezevic, Szakály P. (Molnár, 72.) – Diallo (Henty, 58.)

Az első félidő nagyobb része mezőnyjátékot hozott némi vendégfölénnyel, s a közönség sokáig nem láthatott kaput eltaláló lövést. Aztán a hajrában a harcosabb Balmazújváros több helyzetet is kidolgozott, de ezeket rendre elpuskázta.

A szünet után kapufát rúgtak a vendégek, majd egy kis lökdösődés és mindkét oldalon durva belépők sorozata borzolta a kedélyeket. A folytatásban egy remek Tőzsér-kapáslövést és egy Arabuli-lehetőséget leszámítva nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A hajrá aztán megint a vendégeké volt, s Arabuli a sokadik helyzetét kihasználva végül megszerezte a vezető gólt az újoncnak. A ráadásban egy kontra végén még Rácz is betalált.

A Balmazújváros immár hat meccs óta veretlen a bajnokságban.

Debreceni VSC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2200 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Arabuli (87.), Rácz (95.) 
sárga lap: Nagy S. (58.), Szatmári (59.), Bényei (61.), Kinyik (84.),  illetve Zsiga (46.), Andric (58.), Habovda (71.)
Debrecen: Nagy S. - Bényei, Szatmári, Kinyik, Barna - Bódi (Bereczki, 82.), Tőzsér, Fiip, Varga K. (Tabakovic, 64.) - Könyves, Nagy K. (Takács T., a szünetben)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma - Haris, Zsiga (Rudolf, 62.), Sigér, Vajda - Arabuli (Maisuradze, 91.), Andric (Rácz, 74.)

Az első félidőben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, ugyanakkor a Paks gyakorlatilag egyetlen valamire való lehetőségét gólra váltotta.

A szünetben Bódog Tamás, a diósgyőriek vezetőedzője kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, s ennek meg is lett az eredménye: éppen az egyik csere, Szarka Ákos szerzett gólt. Érezhetően megélénkült a találkozó, a 75. percben a Paks szerezhetett volna újra vezetést, de az első gólt rúgó Szakály Dénes nagy helyzetben rosszul cselezett. A hajrában a Paks mozgósított nagyobb erőket a győzelem érdekében, s Haraszti Zsolt 91. percben szerzett bombagólja révén begyűjtötte a három pontot.

Paksi FC–Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Paks, 852 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Szakály D. (24.), Haraszti (91.), illetve Szarka (60.)
sárga lap: Szarka (47.), Busai (59.), Lipták (62.), Ugrai (73.)
Paksi FC: Verpecz - Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Simon Á. (Kecskés, 45.) - Haraszti, Papp K., Bertus, Szakály D. - Hahn (Hajdú, 81.)
Diósgyőri VTK: Antal - Brkovic, Lipták, Karan, Tamás M. - Sesztakov, Busai, Kocsis G. (Hasani, a szünetben), Ugrai - Joannidisz (Szarka, a szünetben), Bacsa (Makrai, 77.)

A gól nélküli első félidő kiegyenlített csatát hozott, hiába kezdeményezett többet a hazai csapat, nem tudta megszerezni a vezetést. A fordulást követően a Haladás juthatott volna előnyhöz, ám Kovács Lóránt a kapufát találta el. Az 51. percben szabadrúgás után betalált az Újpest: Nagy Dániel labdáját Novothny Soma előrevetődve fejelte a hálóba.

A Haladás cserékkel próbált frissíteni, ám a 61. percben pályára lépő Németh Milánt a 76. percben a Simon Krisztián elleni szabálytalanságért kiállította Kassai Viktor játékvezető. A hátralévő időben jól őrizte előnyét a házigazda.

Újpest FC–Swietelsky Haladás 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2050 néző, v.: Kassai
gólszerző: Novothny (51.)
sárga lap: Diallo (7.), Mohl (20.), Nagy D. (56.), illetve Bosnjak (17.)
kiállítva: Németh M. (76.)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Mohl - Nwobodo, Diallo (Sankovic, a szünetben), Simon K., Nagy D. - Novothny (Tischler 91.), Zsótér (Balázs, 83.)
Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Németh Mi., Bosnjak - Jagodics - Mészáros (Rabusic, 70.), Rácz, Kovács L., Halmosi (Németh M., 61.) - Ramos (Williams, 83.)

Az első félidő elején kevés izgalmas esemény történt a pályán, a hazaiak irányították a játékot, ám a vendégek jól védekeztek, s a megszerzett labdával gyorsan lendültek támadásba. A játékrész közepén vezetéshez jutott a Videoton, s a hajrában kis híján kettőre növelte előnyét. A hazai kapufa után aztán a Vasas egyenlíteni tudott, sőt, közel volt a fordításhoz is, ám a szünetre döntetlennel vonultak a felek.

A fordulás után a Vasas kezdett valamivel jobban, de a Videoton szerzett vezetést, méghozzá az új igazolás, Stefan Scepovic révén. A meccset aztán Barczi 72. percben történt kiállítása döntötte el, mert ugyan a Vasasnak még volt egy lehetősége, de kihagyta, s már nem maradt ereje az újabb gólhoz.

A téli szünetet az éllovas Ferencváros mögött a második helyen töltő székesfehérvári csapat öt nyeretlen meccs után tudta ismét legyőzni az angyalföldi együttest.

Videoton-Vasas FC 2-1 (1-1)
Felcsút, 1525 néző, v.: Szabó
gól: Hadzic (26.), S. Scepovic (60.), illetve Ádám (40.)
sárga lap: Lazovic (69.), Hadzic (79.), Fiola (92.), illetve Ádám (51.), Barczi (59., 72.), Ristevski (62.), Burmeister (87.)
kiállítva: Barczi (72.)
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira (Vinicius 64.) - Nikolov, Hadzic, Pátkai - Lazovic (Kovács 90.), - S. Scepovic, M. Scepovic (Varga 85.)
Vasas: Kamenár - Burmeister, Benes, Ristevski - Egerszegi (Vaskó 88.), Vida, Berecz, Hangya - Barczi, Ádám, Remili (Pavlov 76.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.