Szerződést bontott a Dinamo Bucuresti Miriuta Vasilével

A Dinamo szombati veresége után a tabella hetedik helyén zárta a bajnokság alapszakaszát.

MN
2018. 02. 26. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződést bontott a Dinamo Bucuresti labdarúgóklub vezetése Miriuta Vasilével (Lászlóval), a román Liga 1-ben szereplő csapat vezetőedzőjével – közölte a klub hétfőn honlapján a hírt. A szerződésbontásra azt követően került sor, hogy a Dinamo szombati veresége után a tabella hetedik helyén zárta a bajnokság alapszakaszát, s nem jutott be a hatcsapatos rájátszásba. A korábbi magyar válogatott Miriuta szeptember közepe óta irányította a bukaresti csapatot.

A Liga 1 alapszakaszát a kolozsvári CFR nyerte négy ponttal megelőzve az örök rivális bukaresti FCSB-t (volt Steaua).

Miriuta szülővárosában, Nagybányán kezdte játékos-pályafutását és a román élvonal több csapatában is játszott. 1992-ben került Magyarországra, ahol a Győr, a Videoton és a Ferencváros mezét ölthette magára. 1998-tól Németországban folytatta karrierjét – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban –, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza. Megszerezte a magyar állampolgárságot, és kilenc mérkőzésen a válogatottban is pályára lépett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.