Újpesti halasztás: a hazai edző szerint játszani kellett volna

Nebojsa Vignjevics szerint a labda rendesen mozgott a havon, a játékvezető nem vállalta a vonalak láthatatlanságát. Nincs pótidőpontja a Paks elleni kupamérkőzésnek.

2018. 02. 21. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyáltalán nem váratlan havazás miatt játékra alkalmatlan pályát talált a játékvezető a keddi Újpest–Paks Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágóján, ezért – jogosan – nem engedte lejátszani a meccset.

Csertői Aurél, a vendég Paks edzője csalódott is volt: – Utaztunk, készültünk, erre időzítettünk, sajnos a körülmények nem adtak lehetőséget a játékra. El kell fogadnunk a döntést, mert valóban játékra alkalmatlan volt a pálya, sérülésveszélyes volt, a vonalak pedig nem látszódtak. Készülünk a következő időpontra is, amikor jönni kell, és játszunk – nyilatkozott Újpesten az NSO videoriporterének.

Úgy látja, nem árt felkészülni, hogy a héten már nem lesznek futballra ideálisabb körülmények.

Teljesen máshogy látja a helyzetet a hazaiak szerb trénere, Nebojsa Vignjevics. – Szerintem a pálya alkalmas volt a játékra, csak kicsit gyorsabb volt, mint normális esetben. A fiúk számára nem okozott volna problémát. A labda normálisan mozgott, tudtunk passzolni és játszani is. A játékvezetők számára lehetett inkább gond, hogy a havazás miatt 5-10 perc alatt láthatatlanná váltak a vonalak, aztán lehet, hogy szabadkozhattak volna egyik-másik ítéletük miatt. Ők így döntöttek, elfogadjuk.

Jelen állás szerint lehetséges, hogy a visszavágó marad a helyén, és az odavágót rendezik később – hisz mégis az Újpest felelőssége, hogy nem volt meccs –, illetve az is, hogy a jövő héten lesz az odavágó Újpesten, a paksi visszavágónak pedig találnak egy későbbi, hétközi időpontot, hiszen a bajnokságnak is rajtolnia kell. Már ugye, ha az időjárás engedi.

Az újpesti Szusza Ferenc Stadionnal tavaly ugyanilyenkor szintén gondok voltak, akkor a sok százmillió forintba kerülő stadionfelújítás során egyszerűen kifelejtették az MLSZ-követelmények szerinti pályafűtést, emiatt a tavaszi nyitányon el volt jegesedve az árnyékban lévő pályarész, a játéktér alkalmatlan volt a küzdelemre, az Újpestnek és az ott vendégségben lévő Vasasnak pótmegoldás után kellett néznie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.