A szétesés szélén az Arsenal, egy játékos sírt az öltözőben

A Brighton elleni vereség a negyedik a sorban, ez tizenhat éves mélypont.

Gabay Balázs
2018. 03. 04. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal legutóbbi öt bajnokijából a negyediket veszítette el, olyan „óriásoktól” is sikerült kikapnia, mint a Swansea és a Brighton. Utóbbitól vasárnap délután. Eközben az Európa-ligában csupán kínkeservesen sikerült a továbbjutás a gigásznak szintén nem nevezhető, svéd Östersund csapatától, de azt is úgy sikerült véghezvinni, hogy a győztes odavágó után a vendégek nyertek az Emiratesben. Sorozatban negyedik meccsén kap ki a londoni csapat, ez 16 éves mélypont.

A Manchester City elleni bajnoki 0-3 után a Guardian belső infói szerint válságértekezletet tartottak a játékosok. A cikk szerzője úgy tudja, egyikük el is sírta magát arról beszélve, hogy a gyerekei folyamatosan azt kérdezgetik tőle: miért ilyen gyenge mostanában az Arsenal? Találgatások szerint a hátvéd Laurent Koscielnyről van szó.

A lap tudni véli, hogy a futballisták egymás között arról is panaszkodtak, hogy az edzői stábtól nem kapnak elegendő segítséget, így saját maguknak kell kitalálniuk, hogyan jussanak ki a gödörből.

Nos, a Brighton ellen látottak alapján egyelőre ez nem sikerült, a tabella tizedikjétől is kikaptak, és lassan már az Európa-liga-indulást érő helyezésük is veszélyben van. Az idén nem jutottak be a Bajnokok Ligájába, s ha egyik nemzetközi kupában sem tudnak indulni, biztos, hogy nemcsak az Arsenal-legenda Arséne Wengertől búcsúzik el a klubvezetés, hanem az öltözőben is nagytakarítást fog tartani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.