Davide Astori haláláért valaki felelős lehet – mondta az ügyész

Nem zárja ki a vizsgáló főügyész az idegenkezűséget a vasárnap reggel holtan talált olasz válogatott futballista halálával kapcsolatosan.

MN
2018. 03. 05. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem zárja ki a vizsgáló főügyész az idegenkezűséget a vasárnap reggel holtan talált focista, Davide Astori halálával kapcsolatosan.

Antonio de Nicolo udinei főügyész a Rai egyik rádiócsatornájának azt mondta, hogy „eljárás folyik emberölés hipotézisével” is, amit holttest keddi felboncolásával próbálnak tisztázni.

A Fiorentina 31 éves csapatkapitányát vasárnap reggel találták holtan udinei hotelszobájában. Astori a csapatával együtt az Udinese elleni mérkőzés előtt töltötte az éjszakát az egyik helyi szállodában.

De Nicolo nyilatkozatából kiderült, hogy Astori és a teljes csapat szerdán esett át orvosi vizsgálaton, ahol a csapatkapitánynál is mindent rendben találtak. A főügyész azonban azt mondta, „ha mégis vannak felelősei Astori halálának, megtaláljuk őket”, és erre a nyomozás elindítása ad lehetőséget.

Az első hírek még hirtelen szívmegállást említettek, majd a hivatalos közlés szerint szívroham okozta Astori halálát.

De Nicolo szerint viszont egy esetleges szívproblémának ki kellett volna derülnie az orvosi vizsgálatok során.

A Bajnokok Ligája keddi és szerdai játéknapja is egyperces gyászszünettel kezdődik majd az elhunyt Davide Astori emlékére.

Szimbolikusan meghosszabbította a Fiorentina elhunyt csapatkapitánya, Davide Astori szerződését

Andrea Della Valle, az olasz élvonalbeli labdarúgóklub tulajdonosa hétfőn jelentette be, hogy a vasárnap hajnalban, 31 éves korában elhunyt hátvéd fennmaradó fizetését megkapja családja.

Az egykori válogatott játékos éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a szerződését. Erre már csak szimbolikusan kerülhetett sor, hogy az idényenként 1,3 millió eurós (408 millió forint) fizetésével is támogassák élettársát és lányát.

Astorit vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a firenzei csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

A hatósági boncolásra kedden kerül sor, szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.