Európa-liga: Gulácsiék továbbjutottak, Kádárék kiestek

A Dinamo Kijev búcsúzott, mert hazai pályán 2-0-ra kikapott a Laziótól. A Lipcsének a döntetlen is elég volt.

MTI
2018. 03. 15. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjébe jutott, miután a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján 1-1-es döntetlent játszott a Zenit vendégeként. A magyar kapus végig a pályán volt a lipcsei együttesben, amely kiegyenlített mérkőzésen játszott továbbjutást érő döntetlent. A németek – akik az első félidő közepén szereztek vezetést – a 82. percben 1-1-es állásnál büntetőt rontottak.

A Kádár Tamást foglalkoztató Dinamo Kijev ugyanakkor búcsúzott, mert hazai pályán 2-0-ra kikapott a Laziótól. Kádár kezdőként kapott lehetőséget a mérkőzésen, s az első félidő hajrájában sérülés miatt lecserélték. A mezőnyfölényben lévő olaszok Lucas Leiva 23. percben szerzett góljával megérdemelten kerültek előnybe, de továbbjutásukat csak a hajrában sikerült bebiztosítaniuk, mert Ciro Immobilével az élen addig több nagy gólhelyzetet kihagytak.

Európa-liga, nyolcaddöntő, visszavágó:

Zenit (orosz)–RB Leipzig (német) 1-1 (1-1)
Továbbjutott: az RB Leipzig, 3-2-es összesítéssel.

Dinamo Kijev (ukrán)–Lazio (olasz) 0-2 (0-1)
Továbbjutott: a Lazio, 4-2-es összesítéssel.

Athletic Bilbao (spanyol)–Olympique Marseille (francia) 1-2 (0-1)
Továbbjutott: az Olympique Marseille kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.

Plzen (cseh)–Sporting Lisboa (portugál) 2-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Továbbjutott: a Sporting Lisboa, 3-2-es összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.