Felújított stadionjában, telt ház előtt játszhatott Székelyföld büszkesége

A Sepsi OSK a román első osztály egyetlen magyar csapata. A Voluntari elleni 2–2-vel tértek haza.

Gabay Balázs
2018. 03. 20. 7:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már múlt hét szerdán kiírta Facebook-oldalára a Sepsi OSK, hogy minden jegy elkelt az FC Voluntari elleni mérkőzésre. A sepsiszentgyörgyi csapat stadionjának felújítása befejeződött, hazatérhetett brassói kényszeralbérletéből, nem volt meglepetés, hogy a drukkerek elkapkodták a belépőket. A csapat 2–2-es döntetlennel hálálta meg a telt házat.

A Sepsi az első – magyar többségű – székelyföldi csapat, mely feljutott a román első osztályba. 2011-ben még az ötödosztályban szerénykedtek, 2017-ben pedig már a legfelsőben vitézkednek. Tavalyi cikkünkben részletesen írtunk róla, hogyan készülnek a román és magyar játékosok egy mérkőzésre – a csapat nagy része román –, de eddigi első osztályú meccseiken nem a saját arénájukban tehették ezt, hiszen az nem felelt meg a román szövetség előírásainak.

A befogadóképeséget komoly átalakításokkal 4500-ra növelte a klub, még a rég lebontott budapesti Albert Stadionból és a Puskás Ferenc Stadionból is érkeztek székek. Így a piros-fehér mezes csapatot zöld-fehér székekről buzdíthatják a drukkerek.

Hérfő este a Voluntari szerezte meg a vezetést, de két tizenegyesből fordított, végül a hosszabbításban egyenlítettek a vendégek.

Fülöp második gólja:

A tizennégy csapatos román első osztály alsóházában küzd a bennmaradásért a Sepsi, jelenleg a 12. helyen állnak, 2 pontra az utolsó bukaresti Juventustól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.