FIFA-elnök: Hamarosan nők is látogathatnak focimeccseket Iránban

Gianni Infantino arra nem tért ki, hogy ígéretére ki vállalt számára garanciát.

MTI
2018. 03. 02. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan nők is kilátogathatnak majd az iráni stadionokba Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke szerint. A FIFA első embere csütörtökön megtekintette az Esteghlal FC és az FC Persepolis találkozóját Teheránban, az összecsapásra harmincöt nőt nem engedtek be, rendőrök távolították el őket a helyszínről.

„Bízom benne, sőt megígérem, hogy nemsokára a nők is kilátogathatnak majd a mérkőzésekre Iránban” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Infantino pénteken a FIFA esélyegyenlőségi konferenciáját. Arra nem tért ki, hogy erre ki vállalt számára garanciát.

Infantino csütörtökön az iráni sportminisztériumban és a futballszövetségben tett látogatást azért, hogy magára vállalja a közvetítő szerepet az Irán és Szaúd-Arábia közötti futballvitában. A két ország közötti politikai ellentétek miatt a szaúdi csapatok nem akarnak pályára lépni Iránban az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmei során, s ezt a kérést a kontinentális szövetség el is fogadta. Az irániak azonban hátrányban érzik magukat emiatt, mert így a klubjaik nem játszhatnak hazai pályán, a meccseiket általában semleges helyszínen rendezik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.