Ha esik, ha fúj, szombaton focizni kell Magyarországon!

Az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel.

MTI
2018. 03. 02. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLSZ honlapjának pénteki közleménye hangsúlyozza, nehézséget jelent a bajnoki meccsek megrendezése, hiszen az időjárást is le kell győzniük a csapatoknak, és ahol az átlagon felüli erőfeszítés sem bizonyul elégségesnek, „ott egyéni elbírálás alapján kell meghozni a racionális döntést a mérkőzés elhalasztásáról”.

Hozzáteszik, a havazás és a fagypont alatti hőmérséklet miatt az MLSZ versenyigazgatósága két hete folyamatosan írásos és fényképes tájékoztatást kér a pályák állapotáról, hogy sportszerű döntés születhessen.

A közleményből kiderül, hogy az OTP Bank Liga szombati helyszínei közül négy rendelkezik pályafűtéssel, a kispesti Bozsik Stadionban és az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pedig mindent megtesznek, hogy játékra alkalmas állapotba kerüljön a gyepszőnyeg szombatra.

„A versenybizottság nem tartja indokoltnak a teljes forduló elhalasztását, amellyel azt is kimondaná, hogy nem lenne mérkőzés ott sem, ahol esetleg alkalmasak a körülmények és a pálya minősége is a játékra” – derül ki a szövetség állásfoglalásából.

Mint kifejtik, a versenynaptár a bajnokságok végéig túlzsúfolt, de ahol esélytelen, hogy a pályát játékra alkalmassá tegyék, ott a két klub közösen kérelmezheti a versenyigazgatóságtól a halasztást.

A múlt héten egy Magyar Kupa-találkozó és egy NB II-es mérkőzés, ezen a héten pedig három kupamérkőzés maradt el a nagy havazás és a hideg idő miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.