Holtan találták a Fiorentina csapatkapitányát

A 31 éves Davide Astorinak vélhetőleg hirtelen szívleállás okozta a halálát egy udinei hotelban.

MN
2018. 03. 04. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holtan találták udinei szállodai szobájában Davide Astorit, a Fiorentina labdarúgócsapatának kapitányát. A lilák az Udinesével játszottak volna vasárnap. Halálhírére a teljes olasz bajnoki fordulót törölték. 

A klub Twitter-oldalának szűkszavú közleménye először csak magát a tragédia tényét rögzíti, de sajtóhírek szerint a 31 éves labdarúgót éjszaka érte a halál. Az első információk szerint az ok hirtelen szívmegállás volt. Az ügyészségi vizsgálat végül kiderítette, szívroham végzett a futballistával.

Davide Astori a Milan akadémiáján nevelkedett, majd felkerült a nagy csapathoz is, de a védelemben a Bajnokok Ligája-győztes csapattól nem tudta kiszorítani az Alessandro Nestához, Paolo Maldinihez hasonló csillagokat. Kölcsönben játszott kisebb csapatoknál, s végül Cagliariba került, karrierje nagy részében itt futballozott, több mint 170 meccsen lépett pályára. Innen került be a válogatottba is: 2010-ben még csak barátságos meccsre hívta be Cesare Prandelli, majd jöhettek a tétmérkőzések is, összesen 14. Jelentősebb tornája a Konföderációs Kupa volt, Eb-n vagy vb-n nem járt.

Miután a Romában is játszott pár meccset, 2015-ben először kölcsön-, majd végleg megvette a Fiorentina, haláláig ebben a klubban futballozott.

A tragédiát tetézi, hogy egy kéthetes gyermeket hagyott hátra a labdarúgó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.