Ibrahimovicnak hiányzik a svéd válogatott, visszatérhet

A 2016-os Eb után bejelentette, nem játszik többet a nemzeti csapatban, formájától függően még meggondolhatja magát.

MN
2018. 03. 02. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zlatan Ibrahimovic visszatérhet a svéd labdarúgó-válogatottba a nyári, oroszországi világbajnokságra. A harminchat éves támadó a 2016-os Európa-bajnokság után jelentette be, többet nem kíván pályára lépni hazája nemzeti csapatában. Bár többször feszegették a kérdést, továbbra is kitartott elhatározása mellett. Jelenlétével a csapattársakra nagyobb nyomás nehezedik, úgy érzik, komolyabb elvárásoknak kell megfelelniük. A gárda egyébként komoly teljesítmény után, az olaszok legyőzésével vehet részt az Eb-n.

Az ikonikus focista most mégis úgy nyilatkozott, ha felépül térdsérüléséből, akár a vb-n is játszhat. „Hiányzik a válogatott, de nem csak azért akarok visszatérni, mert én vagyok Zlatan Ibrahimovic. Jó teljesítményt akarok nyújtani, aztán majd meglátjuk, mi lesz” – mondta a svéd médiának a csatár.

A jelenleg a Manchester Unitedban futballozó, térdsérülése után lábadozó Ibrahimovic 116 összecsapáson 62 gólt szerzett svéd színekben. A skandináv ország válogatottja, amely Olaszországot pótselejtezőn búcsúztatva jutott ki a világbajnokságra, Dél-Koreával, a címvédő Németországgal, valamint Mexikóval van egy csoportban. Az oroszországi vb június 14-én kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.