Mégsem hosszabbítják meg szimbolikusan az elhunyt Davide Astori szerződését

Az elhunyt focista családját „diszkréten” szeretné segíteni a klubja.

MTI
2018. 03. 06. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétfői hírekkel ellentétben mégsem hosszabbítja meg szimbolikusan elhunyt csapatkapitánya, Davide Astori szerződését a Fiorentina labdarúgóklub.

„Davide szerződésének utólagos megújítása hamis hír” – közölte kedden Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke.

Hozzátette, a firenzei klub tenni fog valamit a játékos családjáért, de mindez diszkréten, a háttérben történik majd, és ezt a döntést tiszteletben kell tartani.

Az egykori válogatott hátvédet, Davide Astorit vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a firenzei csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

A játékos szerződését éppen ezen a héten hosszabbította volna meg a Fiorentina.

A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.

Malago kedden azt javasolta, a Serie A következő fordulójában minden játékos különleges trikóban vonuljon a pályára, és így tisztelegjen Astori emléke előtt.

A hatósági boncolásra kedden került sor, Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó-szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt-bazilikában (Basilica di Santa Croce).

A Fiorentina és a Cagliari futballklub is visszavonultatja a vasárnap elhunyt Davide Astori mezszámát

A két egyesület kedden bejelentette be Twitter-oldalán, hogy többé egy játékosuk sem viselheti a 13-as mezt. A 31 évet élt hátvéd ugyanis 2008 és 2016 között a Cagliariban – illetve kölcsönben a Romában és a Fiorentinában –, majd 2016 és 2018 között a Fiorentinában is ezt a számot viselte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.