Megverte az Újpest a Lokit

Idegenben nyertek a mezőkövesdi fiaskó után.

MTI
2018. 03. 10. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel pontszámban beérte a harmadik helyezett DVSC-t, amely a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni, s mindössze egy pontot szerzett.

Az Újpest 2013 tavasza óta először győzött bajnoki találkozón Debrecenben.

Debreceni VSC–Újpest FC 1-2 (0-0)
Gólszerző: Könyves (76.), illetve Novothny (57.), Tischler (90.).

A Debrecen volt aktívabb az első félidőben, többet birtokolta a labdát, helyzeteket is kialakított, de egyik akcióját sem tudta eredményesen befejezni. Időnként az Újpest is eljutott ellenfele kapujáig, ám akárcsak a hazaiaknál, a legígéretesebb lehetőségnél náluk is hiba csúszott a kivitelezésbe.

Élénk tempóban kezdődött a második játékrész, a DVSC-nek néhány perc alatt több esélye is volt a vezetés megszerzésére, mégis az Újpest jutott előnyhöz, mert Novothny higgadtan és pontosan lőtt 15 méterről a hazai kapuba Nagy Dániel jó ütemű passza után. Ezt követően a fővárosi csapat bátrabban futballozott, több támadást vezetett, de a hazaiak így is egyenlíteni tudtak Könyves révén, aki kihasználta, hogy Pajovic rosszul jött ki a kapujából. Az utolsó negyedórában mindkét együttes törekedett a győzelem kiharcolására, ami a fővárosiaknak jött össze Pauljevic remek megindulásának és Tischler szép befejezésének köszönhetően.

A Debrecen összességében több helyzetet alakított ki, az Újpest viszont jobban használta ki a lehetőségeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.