Messi zseniális gólja döntött az Atlético ellen

A Barcelona győzelme azt jelenti, hogy a két csapat között már nyolc pont a különbség.

Havasi Zsolt
2018. 03. 04. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona–Atlético Madridtól azt kapta az ember, amire előzetesen számított. A Barcelona futballozott, az Atlético tördelte a játékot – olykor kifejezetten agresszív stílusban. A nagy kérdés összességében az volt, Diego Simeone csapata mennyire mélyen húzza meg a védelmi vonalat. Azaz mennyire lesz bevállalós El Cholo.

Nos, a válasz a következő: alapvetően a tizenegy emberrel a saját térfelén védekezett a madridi együttes, elvétve azonban megpróbálta megakadályozni a Barcelona labdakihozatalát, s ebből azonnal a kapu felé fordulni. Utóbbi csak részben járt sikerrel, hiszen labdát ugyan szerzett az Atlético, de kevés helyzetet tudott kialakítani, ahogy egyébként összességében sem lehet túl sok említésre méltó Atlético-lehetőséget feljegyezni. 

A másik oldalon már többet. Főleg annak köszönhetően, hogy Messi egészen a középpálya vonaláig visszalépve gyorsított rá az ellenfél védelmére. De Coutinho és Suárez is hatékonyan futballozott a támadóharmadban.

A mérkőzést végül az argentin zseni 26. percben szerzett szabadrúgásgólja döntötte el.

A Barcelona győzelme azt jelenti, hogy a két csapat között az eddigi öt helyett már nyolc pont a különbség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.