Orbán Viktor kiadta a jelszót: legyen pirotechnika!

A fideszes MLSZ-elnökségi tag Bánki Erik csütörtökön megtudta, mi a „helyes” vélemény a meccshangulat kérdésében, hétfő reggel felmondta a leckét.

2018. 03. 05. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évekig fagyos volt a viszony az MLSZ és a rakoncátlan drukkerek között: számos élvonalbeli labdarúgóklub törzsszurkolói meccsre sem jártak, mígnem először a Fradinál alkalmaztak próbaidőt (kár volt), a napokban pedig a legfelső szintről érkezett fontos jelzés: nem igazi a hangulat pirotechnika nélkül – és ezt maga a diósgyőri stadionbejárásra invitált miniszterelnök, Orbán Viktor jelentette ki múlt csütörtökön.

Ennek tudatában igen felszabadultan nyilatkozott a témáról Bánki Erik MLSZ-elnökségi tag a Digi Sport tévének hétfő reggel. Mint a stúdióbeszélgetésből kiderült, újra szabad lehet a tűzijáték a meccseken, emellett pedig a fiatalszabályt is eltörölhetik, ami ahhoz kell, hogy a nemzetközi klubvérkeringésbe hamarabb csatlakozhassanak a magyar csapatok, illetve mellettük előbb jelenjen meg a támogatói háttér itthon. Ha tehát – szerinte – még több lesz a pénz, olyan játékosok is az NB I-be igazolhatnak, akik besegítik a magyar klubcsapatokat az Európa-ligába vagy a Bajnokok Ligájába. Szerinte a cél az, hogy román, cseh költségvetési színvonalon működjenek a magyar klubok, ehhez pedig két és félszeresére kell emelkednie a büdzsének.

A pirotechnika új részletszabályozásába belemenve azt mondta, itt szoros együttműködés lesz a klubokkal, illetve a meccsszervezőkkel, ugyanis az ő vállukon nyugszik minden felelősség a meccseken. – Én is támogatom, hogy szervezett és kulturált körülmények között lehessen pirotechnikai eszközöket használni, hogy minél jobb hangulat legyen – visszhangozta fideszes főnöke, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök szavait.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.