Pisztollyal ment a pályára reklamálni a PAOK tulajdonosa

Ivan Szavvidisznak nem tetszett, hogy nem adtak meg egy gólt a csapatának, ezért szaladt be a pályára.

MN
2018. 03. 12. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi jelenet játszódott le a görög bajnokságban vasárnap: a PAOK Szaloniki és az AEK Athén összecsapáson az utolsó percben esett gól, legalábbis a hazaiak úgy gondolták. A játékvezető azonban némi hezitálás után úgy döntött, les volt. Ez késztette arra a PAOK görög–orosz tulajdonosát, Ivan Szavvidiszt, hogy beszaladjon a pályára, és kérdőre vonja a játékvezetőt.

Ez nem gyakori, de azért nem is példátlan eset. Csakhogy Szavvidisz egy csapat kísérő, ránézésre testőr élén érkezett a pályára. Először leküldték, de aztán visszatért, immár kabát nélkül, és a felvételeken ekkor már jól látszott, hogy az övén egy pisztolytáskát viselt, amelyben a fegyver is ott volt. A PAOK igazgatója, a szlovák Lubos Michel állítólag azt mondta a bírónak, hogy „vége van”.

A mérkőzés félbeszakadt,  bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd a játékvezető két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes. A PAOK előtt két ponttal vezető AEK válaszul közölte, hogy nem tér vissza a pályára. Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn úgy fogalmazott, hogy az európai szövetséggel egyeztetve súlyos döntések várhatók, és akár a bajnokság is félbeszakadhat. Jelenleg a hivatalos közlés szerint 0–0 lett a mérkőzés vége.

A rendőrség letartóztatási parancsot adott ki Szavvidisz ellen. Az 58 éves, kaukázusi görög származású orosz üzletember, aki a vagyonát a dohányiparban alapozta meg, és Oroszország leggazdagabbjai közt tartják számon. Közeli kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, két cikluson keresztül a duma, vagyis a parlament alsóházának képviselője volt, az Egységes Oroszország párt színeiben. A PAOK Szalonikit 2012-ben vásárolta meg. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.