Elhunyt a 84-szeres angol válogatott, Ray Wilkins

A nemzeti tizenegyet is irányította. Hatvanegy éves korában érte a halál.

MN
2018. 04. 04. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatvanegy éves korában elhunyt Ray Wilkins, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya – írja az MTI.

A beszámoló szerint a volt középpályást szombaton szállították a londoni Szent György Kórházba szívroham miatt. Az orvosok mesterséges kómába helyezték, majd szerdán közölték, hogy Wilkins szervezete feladta a küzdelmet.

Az angol Hírességek Csarnokába beválasztott futballista egyaránt több mint 150-szer lépett pályára a Chelsea, a Manchester United és a Queen’s Park Rangers színeiben, emellett rövidebb ideig a Paris Saint-Germaint és az AC Milant is erősítette. Az 1976 és 1986 közötti időszakban 84-szer szerepelt hazája válogatottjában, és három gólt szerzett.

Visszavonulása után a Queen’s Park Rangers és a Fulham alkalmazta vezetőedzőként, volt jordániai szövetségi kapitány, és tévés szakkommentátorként is dolgozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.