Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Klopp: Senki sem táncolt az öltözőben

Az AS Roma vezetőedzője pedig úgy véli, igazságtalan eredmény született a Barcelona elleni meccsen.

MTI
2018. 04. 05. 9:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem érték el a céljukat, így nem ünnepeltek az öltözőben a Liverpool labdarúgói az után, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén, parádés első félidei játékkal 3–0-ra legyőzték a Manchester Cityt.

„Senki sem táncolt az öltözőben. Az ütközet 180 percig tart. Akkor kell ünnepelni, ha az ünnep elkezdődik, nem előtte négy héttel – utalt a Liverpool vezetőedzője a távolabbi célra. – A világ legjobb csapatát vertük meg, ez szép teljesítmény. A 3–0 jobb, mint a 2–0 vagy az 1–0, de még nem dőlt el a párharc” – intett óvatosságra a német tréner.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy két különböző félidőt láthattak a szurkolók, az elsőben nagyon aktívan és eredményesen játszottak, az „szinte tökéletes volt”, a másodikban viszont szerinte többet kellett volna törődni a futballal, de – ahogy fogalmazott – a Manchester City ellen képtelenség végig irányítani, fölényben lenni.

„A legfontosabb az eredmény. Most a Manchester Citynek kell lépnie. Nem hasonlítgatom össze a két csapatot, nem érdekel, hogy jobbak vagyunk-e, engem csak az érdekel, hogy elődöntőbe jussunk” – szögezte le.

Klopp említést tett az 52. percben sérülés miatt lecserélt Muhammad Szallah állapotáról is. Mint mondta, az első gólt szerző támadó maga jelezte, hogy érzett valamit a lágyékában, ezért hozta le őt, de a meccs után azt mondta, jobban érzi magát.

„Persze meg kell várnunk a tényleges diagnózist” – tette hozzá.

Josep Guardiola, a Premier League megnyerésének küszöbén álló manchesteri csapat vezetőedzője szerint jó hozzáállással kezdték a mérkőzést, a Liverpool mégis előnybe került, majd hiába próbáltak meg játszani, ahogy szoktak, a hazai csapat újabb két gólt tudott szerezni.

„Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A második félidőben mindent megpróbáltunk a szépítésért, és meghatározó lehet, hogy ez nem jött össze” – vélekedett.

A katalán tréner nem érezte úgy, hogy bánnia kellene valamit, szerinte nem úgy mentek fel a pályára, hogy ez legyen a vége, a második félidőben pedig már nagyon jól játszottak.

„Most senki sem gondolja, hogy továbbjutunk, de meg kell próbálnunk meggyőzni magunkat, hogy meg tudjuk csinálni. A saját stílusunkhoz kell ragaszkodnunk” – hangsúlyozta Guardiola.

Az FC Barcelona–AS Roma-mérkőzésen a vendégcsapat vezetőedzője szerint igazságtalan eredmény született.

Eusebio Di Francesco két meg nem adott büntetőről is említést tett a 4–1-gyel zárult mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, de elsősorban azt emelte ki, hogy naivan futballoztak, saját magukat hozták nehéz helyzetbe két öngóljukkal.

„A visszavágó nehéz lesz, mert a Barcelona, melyet most egy kicsit segített a játékvezető, szilárd csapat. Ezzel együtt szeretnénk tovább álmodni (a továbbjutásról), azt várom, hogy saját közönségünk előtt egy jó meccset hozzunk össze” – mondta, hozzátéve, hogy a párharc első mérkőzésének eredménye nem tükrözi a mutatott teljesítményt. „Az eredmény nyilvánvalóan igazságtalan annak tükrében, amit a csapatom nyújtott. Nagyra értékelem a bátorságunkat, az erőnket, az elszántságunkat” – sorolta a pozitívumokat.

Kollégája egyetértett vele abban, hogy a Roma jó teljesítményt nyújtott, bizonyította, hogy nagyszerű csapat, így a visszavágó még nem lefutott.

„Nem tudjuk, mi várhat ránk, lehet, hogy a rómaiak pontosabban játszanak majd, nekünk pedig erre fel kell készülnünk” – vélekedett Ernesto Valverde.

A hazai tréner szerint az ellenfél szerdán nyomás alá helyezte őket bizonyos szakaszokban, emiatt nem volt folyamatos a játékuk.

„Időnként siettettük a támadások befejezését, ahelyett, hogy tartottuk volna a labdát” – mondta Valverde, aki szerint a továbbjutás szempontjából „nem rossz”, hogy a hajrában sikerült a negyedik találatot is megszerezniük.

A visszavágókat jövő kedden rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.