Liverpooli focisuli a favoritnak kikiáltott City ellen

Angliában rányitották a hideg zuhanyt a Manchester Cityre, a Barcelona pedig megint öngólokkal operált.

Énekes András Előd
2018. 04. 04. 20:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája idei negyeddöntőibe két angol, két spanyol és két olasz csapat is bejutott, közülük a két szigetországi klub össze is került. Talán a mezőny két legszórakoztatóbb fociját játssza a Liverpool és a Manchester City, az Anfield Roadon megrendezett odavágón pedig a hazaiak tettek inkább arról, hogy ne múlják alul a várakozásokat.

A lendületesebben kezdő Liverpool legnagyobb ásza, Mohamed Szalah egy kontra után már a 12. percben beköszönt (1-0). Ő ugratta ki Roberto Firminót, aki egy sikertelen lövés után visszaszerezte a labdát az ötös vonalán, az egyiptomi támadónak pedig csak a félig üresen hagyott kapuba kellett bombáznia.

Pár perccel később Alex Oxlade-Chamberlain jóval nagyobb távolságról szánta el magát lövésre, de kísérletét ugyanolyan siker kísérte (2-0). Az angol középpályás nagy góljával már igazán kényelmetlen helyzetbe került a City, de csak nem engedett a szorításból a Pool.

A hazai rohamok nem apadtak el, a 31. percben egy labdaszerzés és egy gyors összjáték után Szalah ívelt a kapu elé, egészen pontosan Sadio Mané fejére, aki egészen közelről a harmadik hazai találatot is bejuttatta Ederson kapujába (3-0). Hideg zuhany fél óra alatt.

Az első félidőben nem is volt momentuma Guardiola csapatának, a második játékrészben pedig hiába találták meg a kontrollt saját játékuk és a labda felett, a vörösök – a szezon során nem mindig stabil – védelmével nem tudtak mit kezdeni. Nagyon jó helyzetből várhatják a visszavágót a liverpooliak, akiknek egyedül „Mo” Szalah sérülése miatt főhet a fejük. Összefoglaló itt.

Kedden egy olasz–spanyol párharcot a vártnál sokkal könnyebben nyert meg a Real Madrid a Juventus ellen, most a Roma menthette volna meg a mundér becsületét, de Barcelonában cseppet sem róluk szólt a meccs. Az első félidőben is a hazaiak nyomtak, Rakitic kapufáig is jutott, majd a 38. percben De Rossi öngóljával megszerezték a megérdemelt vezetést. Ez volt a Barca negyedik öngólból szerzett találta az idei BL-szezonban, az 55. percben pedig megszületett az ötödik is! Ezúttal Manolas segített be a katalánoknak, de nem sokkal később Piqué révén saját erőből is összejött a gól.

A párharc nyitottságáról Edin Dzeko próbált gondoskodni, az ő lövésével szerezte meg a fontos idegenben lőtt gólt a Roma. Hiába, Luis Suáreznek még erre is volt válasza a hajrában. Íme a 4-1-es Barca-siker mozgóképen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.