Már csaknem 1,7 millió jegyet adtak el a nyári oroszországi foci vb-re

Amerikaiak vették a legtöbb belépőt, pedig a válogatottjuk ott sem lesz a világbajnokságon.

MTI
2018. 04. 03. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csaknem 1,7 millió belépőjegyet adtak el a hetvenkét nap múlva kezdődő oroszországi futball-világbajnokságra.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapjának keddi beszámolója emlékeztet rá, hogy a jegyértékesítés első szakasza tavaly szeptemberben kezdődött, a második szakasz pedig kedden zárult le, és eddig összesen 1 698 049 belépő talált gazdára.

A legnagyobb érdeklődés az orosz szurkolók részéről mutatkozott, majd sorrendben az Egyesült Államok, Argentína, Kolumbia, Mexikó, Brazília, Peru és Kína következik az országonkénti megoszlás szerint. A jegyeladási lista első tizenegy országa közül három nemzeti együttes nem lesz ott a vb-n, az amerikai és a kínai válogatott mellett az indiai sem.

Érdekesség, hogy a világbajnoki címvédő német válogatott drukkerei csak 5974 belépőt vásároltak eddig.

Az utolsó értékesítési szakasz április 18-án kezdődik és a torna végéig, illetve a készlet erejéig tart.

A világbajnokság június 14-e és július 15-e között lesz tizenegy orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara – tizenkét stadionjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.