Ronaldo elődöntőbe ollózta volna a Real Madridot?

Szorosabb meccset várt mindenki, Ronaldo mozdulata viszont kárpótolt minket a kevés izgalomért.

Énekes András Előd
2018. 04. 03. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válogatottmeccsek miatti szünet után újjáéledt az európai klubfutball, és rögtön a szezon hajrájába vezetett be minket a Bajnokok Ligája legpikánsabb negyeddöntő-párosítása. A tavalyi döntő két résztvevője egyaránt bajnoki győzelemmel hangolt a találkozóra, melyen a Real Madrid kezdője épp ugyanaz volt, mint a tavalyi, cardiffi döntőben. Zidane választása nem csupán lélektani hadviselés volt, hiszen tényleg a lehető legerősebb tizenegyét állította csatasorba, a nagyszerű formában focizó Iscóval és Ronaldóval.

Épp ők ketten voltak a főszereplői az első gólnak, melyre mindössze három percet kellett várni. Isco beadása egy csúnya védelmi hiba miatt megtalálta azt a Ronaldót, aki sorozatban tizedik Bajnokok Ligája-mérkőzésén talált be (0-1). A portugál teljesen üresen maradt a tizenhatoson belül, és nem is kegyelmezett. A torinói játékosok és szurkolók fel sem ocsúdtak a hideg zuhanyból, a tizedik percben Varane teljesen üresen fejelhetett egy szöglet után, de eltévesztette az irányt.

A Juventus első komoly esélye a huszonharmadik percben Higuaín előtt adódott, de Navas bravúrral védte a szélről jövő szabadrúgás utáni lövését. A játékot a hazaiak irányították, mégis a címvédő került közelebb az újabb gólhoz: a harminchatodik percben Kroos távoli bombája a felső lécen csattant.

A második játékrészben a Dybala szabadrúgása pattant meg majdnem gólt érően, alig néhány centiméterrel kerülte el Navas kapuját a labda. Mint kiderült, ez volt a nagy esélyük a torinóiaknak, hiszen a félidő derekán eldőlt a párharc. Egy érthetetlen hiba – Chiellini elpöckölte a labdát a kifutó Buffon előtt – és egy szemkápráztató mozdulat megpecsételte a Juve sorsát. Cristiano Ronaldo magasugrókat megszégyenítő módon emelkedett a levegőbe, hogy az idei BL-sorozat legszebb gólját ollózza be a kapuba (0-2). A megmozdulást még a hazai szurkolók is tapssal jutalmazták.

Alig két perccel ezután Dybala beleszállt Carvajalba, második sárgájával leparancsolta a pályáról Cakir játékvezető. Hogy ne maradjon kérdés a párharc sorsáról, Ronaldo passza után az előrehúzódó Marcelo is betalált (0-3). A folytatásban egyik csapat sem erőltette a focit, a pályán is érezték a felek, hogy a továbbjutás kérdése eldőlt, bár Ronaldo még lőhetett volna legalább két gólt. Összefoglaló a sima győzelemről itt.

Az első félidő abszolút a spanyoloké volt, Sarabia több gólt is lőhetett volna, végül csak egyszer talált be, bár a felé érkező beadást mintha kézzel tette volna maga alá. A Bayern lényegében helyzetek nélkül hozta le a félidőt, mégis egyenlített. Ribéry szélről betett labdájába Navas ért bele olyan szerencsétlenül, hogy végül öngól lett a vége.

Alcantara góljával a második játékrészben már a magát megrázó Bayernnél volt az előny, az 1-2-es eredmény pedig maradt is a hármas sípszóig. Jupp Heynckes együttese megnyugtató előnnyel várhatja az otthoni visszavágót, takaréklángon égve is összejött a győzelem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.