Változások előtt a foci: búcsút inthetünk az időhúzó cseréknek?

Új szabályok bevezetését tervezi a FIFA, ezeket egyelőre ifjúsági meccseken tesztelik.

MTI
2018. 04. 04. 10:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szabályok bevezetését tervezi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – erről Zvonimir Boban, a szervezet főtitkárhelyettese nyilatkozott. A 49 éves sportvezető a Sport Bildnek elmondta: a három változtatást egyelőre ifjúsági mérkőzéseken tesztelik.

„Eddig az edzőket és a szakmai stáb tagjait azonnal elküldték a kispadtól, ha fegyelmezetlenek voltak, mostantól viszont sárga lappal figyelmeztethetik őket, hogy kontrollálják a viselkedésüket” – mondta a korábbi jugoszláv és horvát válogatott játékos.

Boban elárulta, hogy a jövőben az öt és felesről elvégzett kirúgásnál a labdának már nem kell elhagynia a tizenhatos vonalát, hogy játékba kerüljön, illetve a lecserélt játékosok bárhol elhagyhatják a pályát, nem kell a kispadokhoz menniük.

„A lecserélt játékos gyakran túl lassan ment le a pályáról, ami időhúzásra adott lehetőséget, az ellenfél szurkolóit pedig felbosszantotta” – közölte a főtitkárhelyettes. Hozzátette: a játékvezető az új szabály értelmében elrendelheti, hogy a lecserélt labdarúgó a pálya bármely részén elhagyja a játékteret.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.