Nemzetek tavasza

Jean-Claude Juncker és hasonszőrű tekintélyelvű társai magát a demokráciát populistázzák le az európai népek és a hazájukat szerető politikusok lekezelésével.

2019. 05. 24. 6:00
null
Forrás: facebook.com/alapjogokert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy fest, Hollandia sem tartozik már a következmények nélküli országok közé. Nyugat-Európában szokatlan módon lemondott az az államtitkár, akiről bebizonyosodott: meghamisította a migránsok által elkövetett bűnesetekről szóló statisztikát. Ilyesmi a Lajtától nyugatra az utóbbi esztendőkben nem dívott, hisz a legtöbb PC-kompatibilis orgánum és politikus úgy reagált volna: mit kell úgy felfújni, ha egy magas rangú állami vezető egyéb kategóriába sorolja a gyilkosságokat, a súlyos szexuális bűncselekményeket, megerőszakolásokat?

Európa sajtószabadság-elvonással terhelt nyugati fertályán ez újabban nemhogy nem büntetendő, de inkább kádári szemcsippentéssel, cinkos beleegyezéssel nyugtázott cselekedet. Végeredményben a 2015-ös, Willkommenskulturnak becézett Európa-elözönlési terv meghirdetése óta egyéb rubrikába söpörnek minden olyan gonosztettet, amit a kizárólag menekültnek nevezett, a globalisták által behívott illegális, szociális juttatásokra hajtó megélhetési bevándorlók követnek el. Hovatovább az európai őslakosság is egy másfajta egyéb kategóriába szorulhat, annyira nem foglalkoznak a sok generáció óta itt élő emberek, családok biztonságával, nyugalmával, emberi jogaival.

Mindez azért is érthetetlen, mert az európai parlamenti választás immár meg is kezdődött, többek között éppen Hollandiában, s ne legyen senkinek kétsége afelől, hogy a szavazópolgárok nem pusztán a képviselőjelöltekről, hanem saját kormányukról is ítéletet mondanak.

Irracionális az a nagyképű elbizakodottság, amivel az EU bevándorlást erőltető politikusai viszonyulnak azokhoz, akik a szavazóurnákhoz járulnak. A brüsszeli nacsalnyikok vakon bíznak abban, hogy engedelmes birkanyájként lehet a fogyasztókká idomított embereket a felsőbb hatalmak által kijelölt politikai karámba terelni. Ez a totálisan valóságkerülő, beképzelt szemléletmód nyilvánul meg Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság lenullázott tekintélyű elnökének nyilatkozatában is, amelyben lepopulistázta, ostobanacionalistázta a hazájukat szerető politikusokat, s ezzel a rájuk szavazó európai embereket.

Az egykori spitzen, most már inkább spicces kandidat azonban jó szolgálatot tesz, amiért az EP-választás küszöbén világossá téve a frontvonalakat, gyűlölködő uszításával beszállt kampányolni – hatásában a nemzetállamok pártján állók, az illegális bevándorlást elutasítók mellett. Miért gondolja, hogy bárki díjazza a vaskos sértéseket? A választók java része nem érti, miért EU-ellenesség, amikor valaki Európa jövőjét nem Európán kívül keresi, s más kultúrák betelepítésével képzeli el.

Visszatérve Hollandiához, az egyik legősibb parlamentáris polgári demokrácia hazájához, nem véletlen, hogy találó nevet választott magának a Fórum a Demokráciáért nevű új párt. Merthogy Juncker és hasonszőrű tekintélyelvű társai magát a demokráciát populistázzák le a nép lekezelésével. Tehát valóban a demokrácia fórumait kell ismét megteremteni egész Európában. Hogy ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy demagóg baloldali politikusok egy időre népnek tetsző lózungokat hangoztatnak, majd a voksolás után fityiszt mutatnak a nekik hitelt adó tömegeknek, ahogy éppen Hollandiában vagy Franciaországban történt.

Amennyiben ez így lesz, nem lehet majd sehol sem egyéb kategóriába sorolni azt a rengeteg, migránsok által elkövetett bűncselekményt, a terrortámadásokról nem beszélve, amit nemcsak Hollandiában, de Németországtól Svédországig, Belgiumig, Kölntől Stockholmig és Brüsszelig agyonhallgatnak, elbagatellizálnak.

Az 1848-as népek tavasza után pedig a mostani idők nemzetek tavaszaként vonulhatnak be a történelemkönyvek lapjaira.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.