Egy trükk

Aggodalomra semmi ok, ellenzékünk külföldi szövetségesi segítő kezet nyújtottak a balliberális pártocskáknak.

2020. 06. 19. 6:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadta az Országgyűlés a napokban a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, mely ravasz cselekedet felett az ellenzék nagy része a máig nem volt képes napirendre térni. Hiszen az értelmezésük szerint Magyarország egy tőrőlmetszett diktatúra, amely, mióta a Fidesz került hatalomra – tehát immáron tíz éve –, a legkeményebb rezsimeket maga mögé utasítva mind közül a legbrutálisabb, legelnyomóbb rendszerré fejlődött. Olyanná, ahol börtönbe vetik az ellenzéki politikusokat, ahol megszüntetik, betiltják a kormánnyal kritikus sajtót, és ahol még az utcára sem lehet kimenni tüntetni anélkül, hogy a hatalom rendőrsége szét ne verje a tiltakozókat.

Ez a fideszes trükk, a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény elfogadása így megoldhatatlan feladat elé állította a diktatúrázókat, és hatalmas zavart okozott az ellenzéki pártok kommunikációjában, tekintettel arra, hogy a történelem során eddig igen ritkán láthattunk olyan furcsaságot, hogy holmi véreskezű diktátorok egyszer csak – ahogyan azt egyébként megígérték – a vészhelyzet elmúltával visszaadják a hatalmat a demokratikusan működő parlamentnek. Persze aggodalomra semmi ok, ellenzékünk külföldi szövetségesi azonnal segítő jobbot – helyesebben balt – nyújtottak a rettenetes szellemi és szervezeti állapotban levő balliberális pártocskáknak.

A napokban a nyugati sajtó olyan vehemens támadást indított a ma már a biztos párválasztók között 60 százalék fölötti támogatottságú jobboldali konzervatív kormány ellen, amire talán még sosem volt példa. A nemzeti szuverenitást, a magyar kerítést és a férfiból és nőből álló családot támogató magyar kormányt összevont szemöldökkel méregető nyugat-európai országok kézivezérelt liberális sajtójától épp ezért nem is volt túl meglepő, hogy bocsánatkérés helyett magasabb fokozatba kapcsolt, és most azt próbálja görcsösen bebizonyítani, hogy azzal, hogy Orbán látszólag visszaadta a jogköröket, az égvilágon semmi sem változott meg.

Szerintük az európai országok szégyene, Magyarország az intézkedés meghozatala ellenére is nyilvánvalóan diktatúra maradt. Ám az összes, Nyugatról indított sajtótámadás közül ez a mostani a legabszurdabb. Ugyanis azzal próbálják bizonyítani, hogy Orbán továbbra is diktatúrát épít, hogy szerintük a Fidesz, illetve a magyar kormány homofób. Igen, igen, ugyanis a kormány gyakorlatilag ellehetetlenítette a transznemű emberek nemváltoztatását. Nem vicc, a beszámolók szinte mindegyike ezt tartotta a legfontosabbnak kiemelni mint az ősbűnök ősbűnét, mint a legfőbb bizonyítékot a hatalommal való visszaélésre, a diktatúra tombolására. És azt, hogy a miniszterelnök továbbra is bármit át tud verni a parlamenten.

Ennek persze a legfőbb oka elsősorban az a csúnya demokrácia. Azazhogy a magyar embereknek volt képük a haladást, a nemváltoztatást és a migránsok beengedését szorgalmazó országok vezetőinek figyelmeztetése, aggodalma és határozott kérése ellenére a Fideszre szavazni. Az országot kormányzó pártnak ezért, a demokrácia eme káros tulajdonsága miatt van kétharmados többsége az Országgyűlésben.

Persze erről már nemigen esik szó a haladó szerkesztőségek harcos vezércikkeiben. Még a végén kiderülne, hogy valójában a demokrácia intézményével van gondjuk. Azzal, hogy a választópolgárok szavazhatnak bármilyen pártra. Például a Fideszre. Mert a demokrácia már csak ilyen dolog: a többség akarata érvényesül. A normalitásé. Nem pedig a senki által meg nem választott, a fosztogató fehérgyűlölőket pénzelő és a migránsok behurcolását támogató Soros Györgyé.

Ez az igazi bajuk velünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.