Inkább leszek betyár...

1956-ban a „testvéri szovjet csapatok” is a „népet” jöttek megvédeni a „fasisztáktól”, mint most Katarina Barley.

2020. 10. 07. 6:00
null
Bayer Zsolt Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar néptől – mondta Katarina Barley, az Európai Parlament (EP) szocialista („német”) alelnöke. Ó, mennyire ismerjük mi már ezt! 1956-ban a „testvéri szovjet csapatok” is a „népet” jöttek megvédeni a „fasisztáktól”, ahogy a Varsói Szerződéssel mi is a csehszlovák népet mentünk „megvédeni” az ottani „fasisztáktól”. (Hogy ki a fasiszta, azt én döntöm el…) Nagy fétis a nép, különösen, amikor farizeusok a népre hivatkozva művelik gazemberségeiket, s még rosszabb, ha ilyenkor ki sem látszanak küldetéstudatuk mákonyából.

Maga éppen ilyen. Maguknál Helmut Kohl óta nem akadt egy államférfi sem. Ezért van ez a hangzavar. Maga beszél korrupcióról? A maga hazájában (elnézést, amiért ezt az ódivatú, a maga számára nyilván értelmezhetetlen és „völkisch” fogalmat használom) a legnagyobb bank, a Deutsche Bank több mint egy évtizedig mosta illegális fegyverkereskedők, kábítószer-kereskedők, észak-koreai diktátorok és terroristák pénzét. A bankfelügyelet meg félrenézett, igaz? Vespasianus császár örök igazsága mint döglött ló kandikált ki a „feddhetetlenség” és a „transzparencia” alól…

Maga beszél jogállamiságról? A maga tartózkodási területén az állam egyszerűen kötelezi az ingatlantulajdonosokat, hogy migránsoknak adják ki házukat, lakásukat, és ha nem hajlandók erre, akkor az állam veszi ki és adja oda nekik. Örvendjünk, hogy egyelőre még csak kibérli az állam, és nem veszi el, igaz? Maguk beszélnek antiszemitizmusról? A maga tartózkodási területén az illetékes miniszter nyilatkozatban szólította fel a zsidókat, hogy ne viseljék nyilvánosan vallásuk látható jeleit, mert nem tudják garantálni a biztonságukat.

Maguknál naponta inzultálnak és vernek meg zsidókat, aztán ideböfögnek hozzánk, hogy nálunk nő az antiszemitizmus. Nem szégyelli magát? Maguk beszélnek véleményszabadságról? A maga tartózkodási területén az egyetlen hibátlan pedigréjű szocdemet, a maga egykori párttársát, Thilo Sarrazint kizárták a pártból és kirúgták az állásából, mert meg merészelte írni, hogy a migráció tönkreteszi a hazáját (neki még van), és Németország felszámolja önmagát. Maga beszél sajtószabadságról? A maga tartózkodási területén a sajtónak tilos beszámolnia arról, hogy kik is erőszakolják meg a nőket (lásd szilveszter Kölnben), kik rabolnak, fosztogatnak, kik miatt elviselhetetlen az élet. Maguknál néhány napja megtámadtak egy zsidó diákot a zsinagógája előtt, és azóta azt olvassuk, hogy „egy német állampolgár” volt az elkövető. Hát persze. S hogy amúgy kazah, az kit érdekel…

Maguk beszélnek jogállamról, akik az uniós csatlakozási szerződés egyetlen pontját sem tartják be, ellenben soha nem létezett feltételeket állapítanak meg utólag, és valamiféle LMBTQ-jogokat akarnak rákényszeríteni a normalitásukat őrző kelet-közép-európai nemzetekre? Maguk beszélnek jogállamiságról, amikor úgy fogadnak el bennünket elítélő aljas és becstelen nyilatkozatokat, hogy menet közben egyszerűen megváltoztatják az EP szabályzatát, hogy meglegyen a többség?

Maga akarja bármilyen feltételhez kötni a nekünk szerződés szerint járó pénzösszegeket, miközben a maguk egyik volt EB-tagja, Günther Oettinger már évekkel ezelőtt kijelentette: minden kohéziós alapból a szerződés szerint nekünk járó pénz kilencven százaléka Németországba kerül vissza. Maga beszél jogállamról, miközben éppen a lehető legaljasabb módon, sunyin és fű alatt próbálják meg módosítani a lisszaboni szerződést, nem létező „jogállami” kifogásokra hivatkozva? Van egy magyar népdal, idézek belőle magának: „Inkább leszek betyár az alföldi pusztán, de nem leszek szolga a császár udvarán.”

Ehhez tartsák magukat!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.