Szivárványos hisztéria

A provokatív hisztériában érintettek keressék fel javallatért orvosukat, gyógyszerészüket!

2021. 06. 26. 6:57
null
Rio de Janeiro, 2016. december 12. Résztvevõk a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok közösségét (LGBT) jelképezõ hatalmas szivárvány színû zászlóval vonulnak fel a Rio de Janeiró-i Copacabana tengerparton 2016. december 11-én. (MTI/EPA/Wagner Meyer) Fotó: WAGNER MEYER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar himnusz alatt a szakadó müncheni esőben szivárványos zászlóval tüntető futóbolond, a hágai magyar nagykövetségen ugyanilyennel akciózó liberális agitproposok, az eldurvult társasházi lakógyűlések hangulatát idéző uniós csúcs – úgy tűnik, egyeseknek megártott az időjárás. Eddig sem becsültük le az Európai Unión lassan elhatalmasodó kultúrharcot, de nehéz nem észrevenni, hogy napi rendszerességűvé váltak a provokációk egy vitatott magyar törvény miatt – sajnos Európa vezető sporteseményét is túszul ejtve. (Hírek szerint a holland csapatkapitány még a szivárványosnál is érdekesebb karszalaggal fut majd ki a pályára Budapesten, miközben tart attól, hogy rasszista provokáció érheti...)

A három provokáció közül kettő – a müncheni és a hágai – szabálysértő volt, a hatóságok közbe is avatkoztak. Mark Rutte, a holland kormányfő viszont az alkotmányos kereteken belül azt mond, amit akar. Főleg önmagáról állított ki bizonyítványt, amikor térdepeltetni akarta Magyarországot, sőt el is tanácsolta az EU-ból. De ennél lényegesebb – és minket is közvetlenebbül érint –, hogy

Rutte szavai a mai Európa rossz mentális állapotáról is árulkodnak.

Bibó István írt egyszer arról, hogyan uralkodhat el egy közösségen a politikai hisztéria, és hogyan fejezheti ki annak mély önazonossági problémáit. Mai gondolkodók is figyelmeztettek már, hogy az olyasfajta véleménykülönbségek, amelyek a genderőrületet megelőzően a migrációs politikával vagy a jogállamisággal kapcsolatban is kiütköztek, szét is feszíthetik az EU ­kereteit. Mert ezekben nem arról van szó, mekkorát görbülhet az uniós uborka, hanem hogy milyen Európában akarunk élni. Ám az EU fennmaradásához komoly érdekek fűződnek. Nem véletlen, hogy Ruttére még olyanok is „rászóltak”, mint a szintén holland liberális Sophie in’t Veld vagy a német Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, aki rögtön „tízmillió okot” tud felsorolni a magyar EU-tagság mellett. De tudhat egy tízmillió-egyediket is: az egyezményes jelet, amikor a jó üzletet mutatva a hüvelykujjunkat a többi ujjhoz dörzsöljük. Az uniós kasszába (igen, a magyarok javára is) befizetett temérdek pénzük dacára az EU – az euróövezet pedig különösen – busás profitot jelent Európa vezető export-, illetve szállítmányozó hatalmainak. Németország és Hollandia ez a két ország.

Mint kiderült, a müncheni „futóbolond” egy siheder, aki csak próbálgathatta még a betűvetést, amikor az Orbán-kormányt egyébként rühellő Ulrike Lunacek így fogalmazott Budapesten: „Büszkék vagyunk, hogy itt lehetünk ebben az európai fővárosban!” Ezt a leszbikus osztrák politikusnő az EuroGames, az LMBTQ-sportolók „olimpiájának” a megnyitóján mondta 2012-ben – Orbán Viktor kormányfősége és Tarlós István főpolgármestersége idején. Míg az EuroGames megrendezése a másság elfogadása, a tolerancia példája volt, a nyugat-európai szivárványos hisztéria az intoleranciáé.

És lenne még ezt hová fokozni. Rod Dreher, most Budapesten élő amerikai író az új könyvében beszámol a genderőrület nálunk még szerencsére ismeretlen fejleményeiről is. Arról, hogy mennyire befolyásolhatók a kamaszok a nemi irányultságuk megválasztásában, és hogy az Egyesült Államokban a haladó, megértő és jó szülő képéhez – társadalmi nyomásra – már hozzátartozik, hogy támogassa gyermeke nemátalakító műtétjét. Ez a szexiparnak is fontos: nemcsak friss, de érdekes hús kell neki. Nem Jancsi és Juliska, akik addig élnek együtt a mézeskalács házikóban, amíg meg nem halnak.

De erre a meleg nyarunkra a szivárványőrület jutott ijedtségnek. A provokatív hisztériában érintettek keressék fel javallatért orvosukat, gyógyszerészüket!

(Borítókép: Felvonulás résztvevői a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzszexuálisok közösségét jelképező hatalmas szivárványszínű zászlóval. Fotó: MTI/EPA/Wagner Meyer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.