idezojelek

Bagoly mondja verébnek

Zuglóban a szocialista Tóth Csaba és a Cseh Katalin ügyével terhelt Momentum támogatását élvező Hadházy Ákos kölcsönösen korrupcióval, lopással, csalással vádolja egymást.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Akár hátra is dőlhetnénk, és kérhetnénk egy kávét. Az a színjáték, amit a baloldal előválasztás címén előad nekünk, amellett, hogy rémesen gagyi, tragikomikus, mindenre alkalmas, csak arra a mozgósításra nem, amire tulajdonképpen szánták. Nagyon úgy tűnik, még potenciális szavazótáboruk is tökéletesen tisztában van azzal, hogy mindent előre lejátszottak, a legtöbb helyen rég megvan az egyetlen induló jelölt, de ha mégsem, annak sincs jelentősége, úgyis Gyurcsány irányít mindent és mindenkit. Nem véletlen, hogy ha minden érvényes aláírást összeadunk, amit az ajánlási folyamatban a miniszterelnökjelölt-jelöltek összeszedtek, akkor sem ad ki annyit, mint amennyi a Stop, Gyurcsány!, Stop, Karácsony! petíció első hetében összegyűlt.

Az se zavarjon meg senkit, hogy néhány helyen, mint például legutóbb Zuglóban, előadják a durcás kismalac meséjét. Az is a ripacskodás része ugyanis, hogy eljátsszák nekünk, milyen kiélezett küzdelem zajlik az egyes választókörzetekben, mert tisztában vannak vele, hogy a tétnélküliség erősen lelohasztja a választói akaratot. De egy súlyos mértékben Orbán-fóbiásnak nem mindegy, hogy Tóth Csaba vagy Hadházy Ákos szítja benne tovább a gyűlöletet?

Így aztán minden, a hazája sorsáért aggódó, a nemzet felemelkedését szem előtt tartó választópolgár legszívesebben legyintene erre az egészre, csak sajnos belegondolni is rossz, hogy ezek a tehetségtelen csepűrágók át akarják venni a hatalmat. Jobb tehát résen lenni.

Példának okáért figyeljük meg, mi zajlik Zuglóban. A szocialista Tóth Csaba és a Cseh Katalin ügyével terhelt Momentum támogatását élvező Hadházy kölcsönösen korrupcióval, lopással, csalással vádolja egymást. A dolog pikantériája, hogy mindketten azt a feladatot kapták a gazdától, hogy a Fideszt és a kormányt gyalázzák ily módon, de mivel egymás útjába kerültek, most egymásra lövik el a puskaport. Közben olyan izgalmas részleteket tudhatunk meg tőlük, hogy mindkettőjüket körülveszi támogatónak, kampánysegítőnek álcázva egy olyan bűnbanda, amelynek tagjai egyenként is száz év szigorított börtönt érnek egy közepesen komolyan vett elszámoltatásnál.

Az is kiderült, Tóth a gyengébb, ő adta fel hamarabb oly módon, hogy nem ment el a nyilvános vitára, inkább beperelte rágalmazásért a szervező Partizán nevű tartalom-előállítót, mert az Karácsony Gergelytől olyasmit kérdezett, ami neki nem tetszett. Ezen sajnálkozik most álszent módon Hadházy, aki elmondása szerint nem veszi személyesre az ügyet, ellenben mélységesen elítéli Tóth politikáját. Annak a képviselőnek a politikáját, akit mellesleg az őt sztároló Momentum összes szövetségese támogat Gyurcsányéktól addig az LMP-ig, amelyhez egyébként társelnökként Hadházynak is volt némi köze. Senki ne csodálkozzon, ha elvesztette a fonalat. Ennyire következetlen nem lehet valaki, csak ha direkt csinálja.

Ha csak a tizede igaz annak, amit egymás fejéhez vágtak, akkor nem a nemzeti kormányt és támogatóit kellene börtönnel, vagyonelkobzással és földönfutóvá tétellel fenyegetniük, hanem azonnal el kellene bujdokolniuk mindkettőjüknek. De nem teszik, mert feltételezhetően ugyanonnan kapják egymásról az információkat és a show-műsorhoz a pénzt is, amit hasonló hűséggel kell meghálálniuk. És amíg a gazda azt nem mondja, hogy most már elég, addig játsszák majd ezt a csiricsáré színjátékot. A politika iránt még érdeklődő honfitársaimat mindezek fényében arra kérem, mindenki győzzön meg még egy embert, hogy ezeket megbocsáthatatlan bűn a kormányrúd közelébe engedni. Ellenkező esetben a pusztítás zsoldosai mindent tönkretesznek, amiért oly sokat dolgoztunk az elmúlt években.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.