Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

idezojelek

Hisztérika

Akad bárki, aki meglepődött Magyar Péter legfrissebb, hétfői nagyjelenetén?

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Akad bárki, aki meglepődött Magyar Péter legfrissebb, hétfői nagyjelenetén? Hogy hisztériás rohamot kapott, majd – mint a Tisza, láncát és mikrofonját letépve – kivágtatott az ATV stúdiójából, s el akarta nyelni a világot? Történt bármi újszerű a páciens kórelőzményeit ismerve? Aligha. A xanaxos álöngyilkossági egyfelvonásosának ismeretében (eljátszotta, hogy meghótt, exfelesége rémülten kihívta a mentőket, ám a „halott” addigra kereket oldott) nehéz is lenne olyannal előrukkolnia, amire mi itt, a gumiszobán kívül fölkapjuk a fejünket. Talán csak az volt némileg szokatlan, hogy nem vágott hozzá egyetlen könyvet vagy övcsatot sem Rónai Egonhoz. Nagyvonalúan az asztalt sem borította rá. Pedig nyilván megérdemelte volna: mit provokálja őt holmi híváslistákkal, tényekkel?

Aki lemaradt volna az eseményekről: a választás éjszakáján Magyar Péter azzal hergelte híveit, hogy őt több mint egy hónapig nem hívták az ATV-be, ezért azonnali szereplési lehetőséget követel magának. (Azt nem tette hozzá, különben mi lesz. Talán odaviszi a szektáját törni-zúzni, mint a tatabányai Turul kávézóhoz? Esetleg leüvölti a fejüket, mint a templomból kijövő putnokiaknak?) Egzaltált Péter másnap máris az Egyenes beszédben landolt, ahol Rónai Egon műsorvezető átadott neki egy paksamétát, benne hívás- és sms-időpontokkal, mikor, hányszor hívták adásba. A lényeg: az utóbbi három hónapban legkevesebb tizennyolcszor. Ám urasága a tizennyolc meghívásból „mindössze” hétnek tett eleget. (Ami egyébként így sem kevés.) A dosszié átvétele után Magyar Péter – láthatóan fölfortyanófélben – közölte: – Akkor elmondom a valóságot, március 28. és május 3. között egyetlenegyszer sem hívtak ide be. Rónai válasza: ez nem igaz, majd azt kérdezte vendégétől, befejezhetik-e végre ezt az „áldatlan kutyakomédiát”. Magyar erre fölállt, és Németh Sándort emlegetve kiviharzott a stúdióból. Testőrei, gondozói alig győzték utolérni.

A meghívások időpontjait azóta az ATV nyilvánosságra hozta. Ám miután a Magyar-hívők azt NER-es koholmánynak tartják, az ő kedvükért rögzítsük: az ATV olyannyira „nem hívta” Magyart március 28. és május 3. között, hogy április 8-án mégis az Egyenes beszéd vendége volt. Miként lehetséges ez? Két ötletem van. Vagy létezik egy másik Magyar Péter, ugyanolyan fehér ünneplős ingben, ugyanolyan mosolymentes cápaszemekkel, mint az eredeti Péter, és neki is van egy frissen kikukázott Tisza Pártja – talán ez az alteregó járt április 8-án az ATV-ben. A másik lehetőség, hogy Magyar Péter egy beteges hazudozó, akihez képest az őszödi szónok csupán ipari tanuló. Magyarnak szinte nincs olyan mondata, amelyben ne lenne szándékos hazugság, rágalom, összeesküvés-elmélet, esetleg a három egyszerre. S minthogy hadar, így pár másodperc alatt annyi hazugság hagyja el a száját, hogy az internet is lefagy. (Emlékeznek, amikor azzal etette követőit: a NER blokkolja az internetet? Aztán kiderült, egy adóvevőt nézett internetblokkolónak. Máskor arról hablatyolt: Orbánék kétezer titkosszolgát állítottak rá. Hívei rettegve éljenezték. Bármit elhisznek, amit a szektavezér mond.)

ATV-s lelécelése után – sűrű NER-ezések közepette – listát tett közzé az ATV-s vezető szerkesztők felekezeti hovatartozásáról. Bár neveket nem említett, a beosztásuk alapján valamennyien beazonosíthatók. A származásukat most még nem közölte, ám ha ezentúl nem akkor hívják szerepelni, amikor ő elvárja, akár erre is sort keríthet.

Ellenzékváltás tehát folyamatban. A jelek szerint az övcsatossal még a régi baloldalnál is gátlástalanabb, kártékonyabb szektát szabadítottak a magyarokra. Két évünk van visszaküldeni őket a feladónak.

Borítókép: Magyar Péter távozik az ATV stúdiójából (Fotó: Képernyőmentés/ATV)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A Tisza elmosta a régi ellenzéket

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.