Állva tapsolták a „halálból visszatért” exliverpoolit

Rigobert Song szerint kicsin múlt, hogy meghaljon. Maradandó károsodás nélkül épült fel az agyvérzésből.

Földi Bence
2017. 06. 21. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az orvosom mindig azt mondta, hogy az én esetem különleges” – mondta Rigobert Song a Journal du Cameroun szerint. A kameruni labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya tavaly októberben kapott agyvérzést, ami után rövid ideig kómában is feküdt, majd Franciaországban ápolták. Halálhírét is keltették, de sikeresen túlélte műtétjét, és jobban is lett. Múlt szombaton már meghívott vendégként volt ott Ouagadougouban, Burkina Faso fővárosában, Az Afrikai Futball Éjszakája nevű rendezvényen.

Song állítása szerint negyven agyvérzéses betegből harminc meghal, a maradék tíz pedig maradandó károsodást szenved, neki azonban kutya baja. „Emiatt csodaként tekinthetek magamra, tesó” – fogalmazott az Afrikai Hírügynökségnek (APA) adott interjújában.

A Burkina Fasóba érkező Songot állva tapsolták a drukkerek, akik helyi exfocistákból és az afrikai futball kiválóságaiból álló csapatok meccsét nézték meg az ötödszörre megrendezett eseményen.

Az egykori focista – aki Csád labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya volt, amikor sztrókot kapott – elmesélte azt is, miként történt az eset. Mint mondta, otthon, a kameruni Yaoundéban tévézett, amikor hirtelen nagyon fáradtnak érezte magát.

„Az volt a szerencsém, hogy nem zártam kulcsra a lakásom, mert vendéget vártam. Ha bezártam volna az ajtót, ma nem beszélgetnénk itt”

– jelentette ki a 137-szeres kameruni válogatott.

Song pályafutása során játszott a francia Metzben, az angol Liverpoolban és a török Galatasarayban is. Állítása szerint érezte, ahogy a nyelve kifordul a szájából, majd kómába esett, ezalatt pedig halott családtagjait látta, akik azt kiabálták neki: „Rigobert, mit keresel itt? Térj vissza, még nem itt van a helyed!” Végül nagy erőfeszítések árán felébredt, azóta is visszajár a párizsi klinikára havonta kétszer.

A volt labdarúgó elmondta, hogy szeretne segíteni agyvérzésen átesett embereken Kamerunban és Afrika-szerte; emellett megköszönte az együttérzést mindazoknak, akik ezt kinyilvánították neki.

Május 30-án egyébként meglátogatta a konföderációs kupára készülő kameruni válogatottat is, akkor így festett Rigorbert Song, aki július elsején lesz 41 éves (jobbra):

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.