Gerrard: Biztosan visszatérünk Magyarországra

A Liverpool legendás exfocistája a győri női kézisek fotója előtt elismerően nyilatkozott hazánkról.

Földi Bence
2017. 07. 25. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországra jöhettem [edzőként], sok gyönyörű helyet és várost láttunk. A velünk foglalkozó emberek nagyszerű vendéglátók voltak” – kezdte a Liverpool hivatalos tévécsatornájának, az LFCTV-nek adott nyilatkozatát Steven Gerrard.

A klub Bajnokok Ligája-győztes exfocistája múlt héten a a Vörösök U-18-as csapatával Telkiben edzőtáborozott. Múlt hét kedden ott volt az U-23-asok MTK II. elleni barátságos mérkőzésén, majd múlt szombaton a Rapid Wien U-19-es alakulata ellen edzőmeccset is játszott csapata a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. Itt néhányaknak sikerült szelfizni is Gerrarddal, köztük a Magyarországi Liverpool Szurkolók Egyesülete (OLSCH) fotósának is – erről itt írtunk bővebben. A meccs után Gerrard néhány szóban mesélt az LFCTV-nek a győri női kézisek fotója előtt állva, innen származnak a fenti mondatok is.

„Biztos vagyok benne, hogy még visszatérünk”

– folytatta Gerrard, aki pozitívan nyilatkozott a helyszínekről, a létesítmények felszereltségéről és a szurkolókról is – tény, hogy a keddi budapesti és szombati lipóti fellépésre is Liverpool-drukkerek százai mentek el. Gerrard szerint a csapat edzői igyekeznek mindig olyan környezetbe vinni a rájuk bízott futballistákat, ahol fejlődhetnek, ezek szerint Magyarország ilyen.

Egyébként egyre inkább úgy fest, hogy Gerrardék valóban komolyan gondolják a Magyarországra való visszatérést. Korábban az U-18-asok másodedzője – tehát Gerrard beosztottja – úgy nyilatkozott, lehetséges, hogy a következő szezonban visszatérnek. Reméljük, valóban így lesz, és akkorra már számítani is fognak a hazai Liverpool-drukkerek komoly számára, és szerveznek egy közönségtalálkozót is. Ez ugyanis fájóan hiányzott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.