Klopp: Jó érzés ismét a BL-ben lenni

A Liverpool német szakvezetője szerényen nyilatkozott a Bajnokok Ligája csoportjainak kisorsolását követően.

Földi Bence
2017. 08. 24. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maribor, Sevilla, Szpartak Moszkva – ezen csapatokat kapta a főtáblára jutást szerdán, a Hoffenheim elleni remek meccsen kiharcoló Liverpool a Bajnokok Ligája csoportkörében. Jürgen Klopp, az angol csapat német szakvezetője a klub hivatalos honlapjának elárulta, izgatott volt a csütörtöki sorsolás alatt, hiszen el akarták kerülni a Barcelonát, a Bayern Münchent, a Juventust és a Real Madridot.

Az ellenfelek közül legtöbbet a Mariborról beszélt, a szlovén bajnokot szerinte sokan alábecsülik, a Liverpool nem fogja. – Ez a Bajnokok Ligája, úgyhogy mindenkinek jár a százszázalékos tiszteletünk – közölte Klopp, aki azt is elárulta, semmit sem tud a szlovén labdarúgásról. Mint mondta, minden lehetséges információt begyűjtenek és elemeznek majd, mindent tudni fognak az ellenfelekről, mielőtt kifutnának ellenük a gyepre.

Jürgen Klopp kiemelte, hogy a csoportkörben minden pontra szükség lesz, rá is hajt majd ezekre a csapata. – Nem vagyunk a sorozat favoritjai, még csak a csoportnak sem, csupán kihívók, ellenfelek – jelentette ki szerényen a német vezetőedző. Állítása szerint első körben a hétvégi, Arsenal elleni bajnokira készülnek majd, aztán jön a válogatott szünet, de reméli, mindenki egészségesen tér majd vissza.

– Néhány hetünk van; szükségünk van az időre, ki is fogjuk használni. Jó érzés [ismét a BL-ben szerepelni – a szerk.], nem is mondhatnék mást. Elkezdhetjük a felkészülést

– közölte Klopp. A német úgy véli, ellenfelei tartanak a Liverpooltól, de teljesítményükkel rá is kell szolgálniuk erre. A Hoffenheim elleni első húsz percről azt mondta, az volt az egyik legszebb futball, aminek a részese lehetett, de ezt a teljesítményt újra és újra meg kell ismételnie csapatának ahhoz, hogy sikeres legyen.

A Bajnokok Ligája csoportköre szeptember 12-től december 6-ig tart. Ezek lesznek a Liverpool meccsidőpontjai:

A magyar drukkerekhez legközelebbi mérkőzéshelyszín Mariborban van, a városka 13 ezres stadionjába azonban nem férnek sokan. A szurkolók azonban máris megkezdték a szervezkedést az október 17-i találkozóra.

A csoportok első két-két helyezettje jut a legjobb 16 közé, a harmadikok az Európa Ligában folytathatják. A sorozat döntőjét 2018. május 26-án játsszák Kijevben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.