A Liverpool drukkereinek háromnegyede nem brexitpárti

Nem reprezentatív felmérés készült a Premier League-csapatok drukkereinek brexittel kapcsolatos álláspontjáról.

Földi Bence
2017. 09. 28. 16:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea drukkerei lehettek a leginkább brexitpártiak a tavaly nyári brexitreferendumon – derült ki egy nem reprezentatív online felmérésből, amelyet az AskFans végzett 4680 18 évnél idősebb futballdrukker megkérdezésével. A The Daily Telegraph által is idézett, Premier League-csapatok drukkerei között felmérésben feltett kérdés ez volt: „Távozásra vagy bent maradásra szavazott a 2016. június 23-i, EU-tagságról szóló népszavazáson?”

A felmérés egyik legérdekesebb eredménye az lett, hogy a Mersey-parti két gárda a skála két végéhez közel helyezkedett el. Az Everton-drukkerek 57 százaléka szavazott a kilépésre, 43 a bent maradásra, ezzel a második legnagyobb volt körükben a kilépéspártiak aránya (az első a Chelsea lett 61 százalékkal). A Liverpool-drukkerek 23 százaléka szavazott a kilépésre, míg 77 százalék maradt volna az EU-ban – náluk csak a Brighton-szurkolók voltak uniópártibbak (81%).

Az AskFannál arra is rákérdeztek, mi volt a legfontosabb tényező, ami miatt úgy szavaztak, ahogy. Az Everton-drukkereknél a bevándorlás lett a legfőbb befolyásoló tényező (44 százalékukat befolyásolta), míg a Liverpool-szurkolóknál a média meggyőző ereje hatott leginkább (27 százalék).

Azt is felmérték, hogy mely szurkolótábor bánta meg leginkább a döntését: a Tottenham Hotspurért szorítók 59 százaléka érzett így (náluk 57 százalék szavazott a kilépésre). Rajtuk kívül csak a West Brom szurkolóinak többsége bánta meg a dolgot (51 százalék), az Evertonnál 39, a Liverpoolnál 26 százalék volt ezen voksolók aránya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.