Hazudik a leves?

Az elmúlt évek nagy élelmiszerbotrányai, a kergemarhakór, a sertéspestis, a szalmonellás csirkék és tojások fokozták a biotermékek iránti érdeklődést. Hazánkban ebből mindeddig kevés volt érzékelhető, holott a bioélelmiszerek ízletesebbek, egészségesebbek, jobban tárolhatók, mint az utóbbi évtizedekben konvencionálisan termelt árufélék.

Benda Judit
2003. 10. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományos mezőgazdaság hatalmas változásokon ment keresztül az elmúlt 150 év alatt. Kapirgáló tyúkok, legelésző tehéncsordák, lábasjószággal való szántás és vetés helyett ketrecekbe összezsúfolt állatok, egész életüket az istállóban eltöltő, egy helyben álló tehenek, halfarmok, monokultúra és kilométer hosszan elnyúló üvegházak jellemzik napjaink mezőgazdaságát. A nagyüzemi, intenzív gazdálkodás egyre növekvő termésátlagokat, jobban szállítható termékeket, rövidebb idő alatt felhizlalt állatokat jelent – a minőség rovására. Fokozott mértékű műtrágyázás, szintetikus növényvédő szerek, nyugtatók nélkül elképzelhetelen a modern mezőgazdaság.

Sem mosással, sem hámozással












Állati ízlés







Blokkolók és nyugtatók








Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.