Nyílt levél az ügyészségnek

Nem tisztázódik egyelőre, inkább bonyolódik a csepeli kettős gyilkosság nyomozásának ügye. A Népszabadság híre szerint az emberölés után a XXI. kerületi kapitányság előtt foglalták le a gyilkosság egyik gyanúsítottjának, Kun Tamásnak az autóját, aki előzőleg a gépkocsit az emberölés helyszínén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola előtt hagyta. Németh Szilárd, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje nyílt levelet intézett a legfőbb ügyészhez, választ kérve arra, hogy a gyilkossággal kapcsolatban miért nem hallgatták ki az ügyben érintett MSZP-s politikusokat.

Vona Adrienn
2010. 04. 03. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyítási indítványt terjesztettem a BRFK illetékes osztály felé, és bekértem annak az ipari kamerának a felvételét, amely 2009. január 7-én – a gyilkosság után – a csepeli rendőrség parkolóját figyelte, mert az ügyben fontos lehet az, hogy ki vitte az épület elé Kun Tamás kocsiját – nyilatkozta lapunknak Ruttner György, az emberölésben bűnpártolással meggyanúsított volt MSZP-s politikus, Deme Gábor védője. Ismert, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és igazgatóhelyettesét tavaly január 7-én este találkozóra hívta a sikkasztás miatt felfüggesztett gazdasági igazgató, a csepeli MSZP volt elnökségi tagja, Deme Gábor. A megbeszélés után az intézmény gondnoka, Kun Tamás lelőtte Takács József intézményvezetőt, a kerület korábbi szocialista alpolgármesterét és Papp László tanárt. Az emberölés hátterében egy ötmillió forintos sikkasztási ügy áll, aminek szálai Deme Gáborhoz vezetnek.
Ruttner szerint Deme Gábor a gyilkosság után azért nem ment a rendőrségre, mert tudott arról, hogy Császár Mihály, akkori csepeli kapitány baráti viszonyban van Kun Tamással, és féltette az életét. Stiller Magdolna, Kun jogi képviselője nem tudta lapunknak megmondani, hogy hogyan kerülhetett védence autója a rendőrség épülete elé.
Kun Tamás a gyilkossággal kapcsolatban nem tett vallomást, az előzetes letartóztatásának meghosszabbításakor a bíróság előtt annyit mondott: egy álarcos elkövető lőtte le Takács Józsefet és Papp Lászlót.
Tovább bonyolítja az ügyet, hogy Császár Mihály nemcsak Kun Tamással, hanem az elhunyt Takács Józseffel is jó viszonyban volt, aki Deme Gábor ellen gazdasági bűncselekmények miatt feljelentést kívánt tenni, ám ez nem történt meg.
Az egykori kapitány a Blikknek azt állította, azért nem vette fel Takács József feljelentését, mert Takács a csepeli MSZP tagja volt, így a XXI. kerületi kapitányság elfogultság miatt nem folytathatott volna vizsgálatot.
Eközben tegnap Németh Szilárd, a Fidesz–KDNP csepeli országgyűlési képviselője levelet intézett a legfőbb ügyészhez, amelyben választ kért arra, hogy a gyilkossággal kapcsolatban miért nem hallgatták ki az ügyben érintett MSZP-s politikusokat. A korábbi hírek szerint ugyanis az iskolai sikkasztásról a helyi MSZP teljes vezérkara tudott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.