Orbán az újjászervezésről

MTI
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon nem reformok végrehajtása, hanem az ország újjászervezése történik, s az embereket a kormány nem arról próbálja meggyőzni, hogy egyes intézkedéseket vagy döntéseket támogassanak, hanem arról, hogy át kell szerveznünk az egész országot – mondta tegnap Orbán Viktor a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megalakulásának 50. évfordulóján rendezett ünnepségen Párizsban. A magyar kormányfő a gazdasági válság kezeléséről rendezett kerekasztal-beszélgetésen úgy vélekedett, az elmúlt időszakban nem egyszerűen egy válságot élt át a világ, hanem egy olyan periódust, amely megváltoztatta Európa történelmét: az egykori háborús alapú gazdaságot korábban a jóléti gazdaság váltotta fel, amely után most a munkaalapú gazdaság következik.
Szerinte a reformnyelv egyébként halott Magyarországon, mert az a politikus, aki arról beszél, hogy valamit szeretne megreformálni, politikai öngyilkosságot követ el. Ennek oka: az előző nyolc évben a kormányok által indított reformok sorra elbuktak. A miniszterelnök az ország átszervezésének példájaként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy „teljesen új nyugdíjrendszer” létrehozását, a tízszázalékos társaságiadó-kulcs bevezetését, valamint az emberek meggyőzését arról, hogy egyhavi fizetésükről, illetve nyugdíjukról mondjanak le. Orbán Viktor azt is elmondta, a magyar kormány folytatni kívánja a keleti nyitást gazdasági téren, ezért is találkozott Kan Naoto japán és Kim Hvang Sik dél-koreai kormányfőkkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.