Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Kultúrgrund
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/kulturgrund/szankciok-nelkul-hazaterhet-a-samandob-3926731/

Szankciók nélkül hazatérhet a sámándob

Az olasz tulajdonos lebontaná a korábban marasztalt pavilont.

A kormánybiztos levelében úgy fogalmazott, hogy az expó területének tulajdonosa, az Arexpo a pavilonok – a magyar, a lengyel és a vatikáni – elbontása mellett döntött, mivel a telkeket más módon kívánja hasznosítani.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök tavaly jelentette be, hogy a világkiállítás helyszínét 1,5 milliárd euróból (450 milliárd forint) tudományos kutatóközponttá alakítják. A sámándob az Olasz Műszaki Intézet egy részlegének adott volna otthont. Az Arexpo döntése értelmében kérdéses, vajon milyen formában valósulhat meg a központ.

A részt vevő országoknak május végéig kellett elbontaniuk a nemzeti pavilonokat, az olaszok visszalépése miatt azonban a magyar fél szankciók nélkül halaszthatta el a sámándob szétszerelését, a rekultivációt és a hazahozatalt. Minderre összesen legfeljebb 650 millió forint áll rendelkezésre – derült ki Szőcs Géza leveléből.

Ismeretes, az épületet a kormány múlt heti döntése értelmében Karcagon húzzák fel újra, hogy a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutathassa be. Az újraépítésre vonatkozó megállapodásokat szeptember 15-ig kell tető alá hozni. Az expó magyar pavilonjának teljes költsége az újjáépítés lezárultával minden bizonnyal jócskán meghaladja majd a nyolcmilliárd forintot.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Jerry, Rainlla és Johnas
Hongkong a gazdagok játszótere. Emésztgettem volna még ezt a mondatot, de Manoj, a hiperaktív indiai csak beszélt tovább. Mellé ültem le, miután bemutatkoztam egy asztaltársaságnak.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …