Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 16., péntek, Csongor napja
HÍR TV – TROLLOltásellenes, aki a keleti vakcina ellen kampányol
Archívum, Tudomány és technika
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/tudomany-es-technika/kodde-valtak-a-340-millios-csodaemail-felhasznaloi-3852723/

Köddé váltak a 340 milliós csodaemail felhasználói

Az Onbox kísértetiesen hasonlít a Freemailre. Mire mentek el százmilliók?

A kutya sem használja az Onbox néven elindított elektronikus levelezőrendszert, ráadásul a forradalminak beharangozott levelezőrendszer kísértetiesen hasonlít a Freemailre – állítja az Index.

vállalkozás mögött a Matolcsy Ádám tulajdonában levő és az Origót is kiadó New Wave Media áll, amely 643 millió forintos költségvetéssel fejlesztette ki a rendszert, amihez a magyar állam, pontosabban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 340 millió forint közpénzzel járult hozzá.

Noha a menedzsment azt állítja, napi tízezer látogatója van az Onboxnak, a világszerte használt és Magyarországon is hivatalosnak tekintett mérési rendszer, az OLA csak napi pár száz látogatót mér. Az Index szerint rejtély, miért lehet ekkora különbség az általuk és a menedzsment által mért látogatószámban.

Ennél is furcsább az, hogy az Onbox a Freemail kiköpött mása, sőt, a weboldal és minden aldomain is a Freemail szervereit használja. A portál megszerezte a fejlesztési dokumentációt, és ez alapján azt írja, hogy ez nem véletlen.

A Freemail átalakítása már 2015-ben elindult, és be is fejeződhetett volna 2016-ban, ha – az Index forrásai szerint – az új vezetés nem állítja le az akkor már működőképes és letesztelt új Freemail élesítését. Az jutott ugyanis eszükbe, hogy inkább önálló termékként kellene bevezetni a piacra. A portál szerint a Freemail megújulásához alapban két új, választható dizájnt terveztek, a „modern” és a „klasszikus” felületet, előbbit kapta meg az Onbox, utóbbit a Freemail. Figyelemre méltó, hogy mire Matolcsy Ádámék megkapták a fejlesztésre szánt állami támogatást, már nagyjából kész volt a fejlesztés, amiből egy olyan levelezőrendszer készült, amit senki sem használ.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Közel a cél

A regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást
Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált az oltásra, kétharmaduk (66 százalék) már meg is kapta az oltást – közölte a Koronavírus.gov.hu pénteken.

Konzervatív erők

Lengyel–magyar motorral indul az európai ébredés
Az európai szintű konzervatív erők együttműködésének a kibővítéséről egyeztetett az Alapjogokért Központ a lengyel Ordo Iurisszal.

Kiemelt

A Sopron a legfontosabb meccsén veszített a Final Fourban
A harmadik helyért a magyar bajnok a török Fenerbahce ellen játszik vasárnap délután.

Poszt-trauma

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője
A Jobbik szerint korrupciós ügyektől terheltek a baloldali alakulatok. Gyurcsány Ferenc szerint pedig egy szájból víz és tűz nem jöhet. Hulljon le az álarc az ellenzéki összefogásról!

Poszt-trauma

Kunhalmi Ágnes lejáratta magát az ATV-ben + videó
Vastag a bőr a képükön, annyi bizonyos.

Poszt-trauma

Dobrev, Gyurcsány: egyszerűen senkik vagytok!
Dobrev Klára ismét a keleti, az orosz és kínai vakcinák ellen hergelt, hangoztatva, hogy „senki nem mondja ki azt, hogy ezek a vakcinák segítenének”.

Aktuális

Képek a megújuló és bővülő zánkai Erzsébet-táborról!
Novák Katalin és Gulyás Gergely miniszterek a helyszínen tekintették meg az előrehaladt munkálatokat.

Fricz Tamás blogja

Egyetlen kérdésem van: a Gyurcsány nevű politikai kalandor a törvények felett áll?
Ha viszont ez a figura nem áll a törvények felett – remélem így van –, akkor az április 7-i parlamenti ámokfutása után törvényes eljárást kellene kezdeményezni ellene.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!