14,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Tatán

A most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban Tatára összesítve 14,5 milliárd forintnyi uniós forrás és állami önerő érkezett beruházásokra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken Tatán, a Szivárvány óvoda energetikai korszerűsítésének átadásán.

Forrás: MTI2020. 07. 10. 15:46
null
Tata, 2020. július 10. Napelemek a Tatai Szivárvány Óvoda épületén az épületenergetikai felújítás átadásának napján, 2020. július 10-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vitályos Eszter kiemelte: a forrásokból az önkormányzat, a gazdasági élet szereplői és a civil szervezetek számos olyan beruházást valósítottak meg, amelyek vonzóvá teszik a várost a fiatalabb generációnak, és ösztönzik őket, hogy itt telepedjenek le, itt alapítsanak családot.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár szólt arról, hogy ötvenmillió forintos fejlesztéssel újulhatott meg az ötven gyermeket gondozó intézmény, melynek épületében 1912 óta működött óvoda.

Michl József (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, Tata 2013-ban vehette át a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől a Családbarát Önkormányzat díját, 2019-ben pedig az UNICEF Gyermekbarát Város címmel ismerte el a települést, ahol az elmúlt években majdnem minden intézményben zajlottak korszerűsítési munkák.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Szivárvány óvoda energetikai felújítása során megvalósult az ablakok cseréje, az épület hőszigetelése. Felújították a villamos hálózatot, valamint napelemes rendszert építettek ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.