Szijjártó: Diplomáciai akadémia nyílik

A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is – hangsúlyozta Kövér László a Fidelitas kongresszusán. Szijjártó Péter bejelentette: jövő szeptemberben diplomáciai akadémia nyílik, Gulyás Gergely pedig arról beszélt, hogy a 30–39 éves korosztály támogatja a legnagyobb arányban a Fidesz–KDNP-szövetséget.

Magyar Nemzet
2019. 12. 02. 9:48
BÖRÖCZ László; KÖVÉR László
Kövér László és Böröcz László a születésnapi tortával Fotó: MTI/Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diplomáciai akadémia nyílik jövő szeptembertől, ennek elvégzése a feltétele lesz, hogy valaki a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozzon – jelentette be Szijjártó Péter a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, amelyet szombaton tartottak. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a diplomáciai akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttműködésével versenyképes képzési rendszert hoznak létre azoknak, akik a diplomáciai karban akarnak dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket akarják képviselni a világban. Ez nem könnyű, de felemelő feladat – tette hozzá. Rámutatott: Magyarország oly mértékben megerősödött, hogy nem az EU szégyenpadján ül, hanem európai sztenderdekkel mérve is kimagasló gazdasági teljesítményt nyújt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint a fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is. – A hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem csak az öntudatos közösség képes. A nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása, ezért tekintenek politikai veszélyforrásként a családra vagy az egyházakra – fogalmazott a Fidesz választmányának elnöke.

Kövér László és Böröcz László a születésnapi tortával
Fotó: MTI/Kovács Attila

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak valóban legyen jövője Magyarországon, a Fidelitas segítségére is szükség van.

– Bár sokszor beszélnek arról, hogy a fiatalok nem támogatják olyan mértékben a jelenlegi kormánypártokat, mint amilyen mértékben a társadalom más korosztályai, a Medián kutatása szerint a 30–39 éves korosztály körében a legerősebb a Fidesz támogatottsága, mintegy ötven százalékos – mondta.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte: az állam segítséget ad azoknak, akik bele mernek vágni a családalapításba, hiszen a magyarok megmaradása a fiatalokon múlik.

Böröcz László, a Fidelitas leköszönő elnöke – akit Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár vált a poszton – arról beszélt: a jobboldalnak is válaszokat kell adnia a környezeti önpusztításra, a klímaváltozásra. Azt javasolta: radikálisan emeljék az egyszer használatos csomagolóanyagok és áruk termékdíját, a visszaváltható csomagolást helyezzék előtérbe és lépjenek fel keményebben a szomszédos országokból érkező szemétáradattal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.