Amíg a kormánypártok építenek, a baloldal csak rontani tud

A kormány nem mondott le Budapestről – szögezte le Kontrát Károly miniszterhelyettes az MSZP-s Molnár Zsoltnak adott válaszában.

Vizvári Soma
2020. 10. 12. 15:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt MSZP-s képviselő a parlament hétfői ülésnapján napirend előtti felszólalásában kifejtette: szerinte a kormány elsősorban a járvánnyal kapcsolatos tényekkel küzd a vírus helyett, és megpróbálja elfedni a valóságot.

A szocialista képviselő szót ejtett a tavalyi, október 13-án megrendezett önkormányzati választásokról. Molnár úgy véli, aznap reggel még mindenki a NER Magyarországán ébredt, amely estére a remény Magyarországává változott. Tarlós István legyőzhetetlennek hitt főpolgármester súlyos vereséget szenvedett, 23 megyei jogú városból pedig tízben “köztársaságpárti” polgármestert választottak, és 13-ban ellenzéki többség alakult ki – magyarázta Molnár Zsolt. Hozzátette: a kormány ezután egészpályás letámadást indított az önkormányzati rendszerrel szemben, hogy a Fidesz pártállami gondolkodásával szembeni fékeket és ellensúlyokat fölszámolják. A kormány egy olyan államot képzel el, mint a XX. századi fél- vagy egész diktatúrák, vagy a korábbi feudális társadalmak, ahol egy ember akaratától függ az egész ország működése.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat a kormányzóképességnek, a zöldbaloldali gondolatnak szimbólumává vált. Ezt akarják önök ellehetetleníteni – húzta alá Molnár Zsolt.

Az MSZP-s képviselő a vasárnapi borsodi időközi választással kapcsolatban elmondta, szerinte az eredmény előrevetíti, hogy 2022-ben egy másik irányt vesz az ország.

Kontrát Károly miniszterhelyettes válaszában elsőként gratulált Koncz Zsófia tegnapi győzelmének. Mint mondta: ez a választás más képet mutat, mint amit Molnár Zsolt lefestett. A belügyminisztérium parlamenti államtitkára a 2019. október 13-i önkormányzati választással kapcsolatban kifejtette: akkor is bebizonyosodott az eredményekből, hogy Magyarország legerősebb pártjai a Fidesz és a KDNP.

Az államtitkár valótlannak nevezte Molnár Zsolt azon kijelentését is, miszerint a kormány elsősorban a járvánnyal kapcsolatos tényekkel küzd a vírus helyett. A kormány a magyar emberek egészsége érdekében dolgozik – húzta alá. Ha önöknek valóban fontos a magyar emberek egészsége, akkor támogassák a kormány döntéseit – kérte az ellenzéki képviselőktől.

A kormány nem mondott le Budapestről, ugyanazokat a feltételeket biztosítja Karácsony Gergely főpolgármesternek, mint amelyeket Tarlós Istvánnak is biztosított – mondta Kontrát Károly. Hozzátette: A kormánynak több mint 200 milliád forint adósságot kellett átvállalnia a fővárostól 2013-ban, és több mint 100 milliárd forint szabad pénzeszköz állt Karácsony Gergely és az új fővárosi önkormányzat rendelkezésére.

Kontrát Károly szerint egy év alatt az új főpolgármester gyakorlatilag semmit sem tett le az asztalra. Az új önkormányzat szimbolikus lépéseiként olyanokat említett, mint a rovarhotel, a darázs garázs, a Lánchíd felújítása körüli botrányok, vagy a körúton kialakított közlekedési káosz.

– A baloldal rontani tud, a Fidesz–KDNP pedig építeni, ez a különbség köztünk – vonta le a következtetést a parlamenti államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.