Gyurcsány visszatér + videó

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferencnek lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be. Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. A legutóbbi részben az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz került terítékre. Most Gyurcsány Ferenc visszatérésével, a baloldal általi rehabilitációjával foglalkozunk.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 17:44
GYURCSÁNY Ferenc
Kecskemét, 2018. április 4. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsaival fényképezkedik az Orbánnal nincs alku elnevezésű kampánya keretében tartott lakossági fórumán a kecskeméti Szabadság téren 2018. április 3-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a rendőrterror után mindenki azt gondolta, hogy Gyurcsány Ferenc pályafutása befejeződött. Ma mégis ő a legerősebb ellenzéki párt elnöke, az ellenzéki koalíció vezetője. Hogyan csinálta, és mi kellett mindehhez?

Érdekességek a hatodik részből:

  • Gyurcsány egy névtelen szerző nyilvánosságra került levele szerint csak a hatalmat akarja. Az írásban foglalt állításokat igazolta az idő.
  • Mindenkiről tud valami terhelő információt, amelyek megszerzéséhez titkosszolgálati eszközöktől sem riad vissza.
  • Gyurcsány új pártot alapít egy sátorban.
  • Az ellenzéki összefogás 2014-ben csúnya vereséget szenvedett. Gyurcsány ekkortól fogva a teljes baloldal egységesítése mellett kardoskodik.
  • A Karácsony Gergely vezette budapesti városházán is nagy hatalomra tett szert.
  • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (6. rész)

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.