időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Gyurcsány visszatér + videó

Magyar Nemzet
2021.02.20. 17:44
Gyurcsány visszatér + videó

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferencnek lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be. Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. A legutóbbi részben az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz került terítékre. Most Gyurcsány Ferenc visszatérésével, a baloldal általi rehabilitációjával foglalkozunk.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a rendőrterror után mindenki azt gondolta, hogy Gyurcsány Ferenc pályafutása befejeződött. Ma mégis ő a legerősebb ellenzéki párt elnöke, az ellenzéki koalíció vezetője. Hogyan csinálta, és mi kellett mindehhez?

Érdekességek a hatodik részből:

 • Gyurcsány egy névtelen szerző nyilvánosságra került levele szerint csak a hatalmat akarja. Az írásban foglalt állításokat igazolta az idő.
 • Mindenkiről tud valami terhelő információt, amelyek megszerzéséhez titkosszolgálati eszközöktől sem riad vissza.
 • Gyurcsány új pártot alapít egy sátorban.
 • Az ellenzéki összefogás 2014-ben csúnya vereséget szenvedett. Gyurcsány ekkortól fogva a teljes baloldal egységesítése mellett kardoskodik.
 • A Karácsony Gergely vezette budapesti városházán is nagy hatalomra tett szert.
 • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (6. rész)

   

  A Gyurcsány-dosszié

  Őszödi beszéd, tüntetések, gazdasági és politikai csőd + videó

  A dosszié összes cikke
  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.