időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Őszödi beszéd, tüntetések, gazdasági és politikai csőd + videó

Magyar Nemzet
2021.02.19. 18:52
Őszödi beszéd, tüntetések, gazdasági és politikai csőd + videó

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferenc számára lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be. Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. Most az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz kerül terítékre. Gyurcsány tudta és tudja, hogy a politika nem sprint, hanem hosszútávfutás. Ezért némi bemelegítés után újabb, máig tartó hajrába kezdett.

A 2006-os, hazugsággal és alaptalan ígérgetésekkel megszerzett választási győzelem után zárt ülésre vonult el az MSZP frakciója Őszödre, a kormányüdülőbe. Gyurcsány itt szembesítette saját elvtársait azzal, hogy csődközelben van az ország, és százmilliárdos megszorításokra lesz szükség, még az őszi önkormányzati választások előtt.

Érdekességek az ötödik részből:

 • Jött a gázáremelés, új adók, a régiek megemelése, megszüntették a lakáshitel adókedvezményét, tervbe vették az ingatlanadót;
 • országszerte tüntetések kezdődtek;
 • a demonstrálókat bántalmazták a hatóságok, a rendőri vezetők nemhogy megúszták a túlkapásokat, még elő is léptették őket;
 • újabb és újabb megszorítások jöttek, hogy a csőd szélére került ország hitelt kapjon a Nemzetközi Valutaalaptól;
 • a Gyurcsány-kormány nem tudott olyan megoldást, amivel egyszerre kerüli el a gazdasági csődöt és a teljes politikai vereséget.
 • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (5. rész)

   

  A Gyurcsány-dosszié

  Gyurcsány visszatér + videó

  A dosszié összes cikke
  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.