Gyurcsány bekerül a száz leggazdagabb magyar közé + videó

Gyurcsány, és ami mögötte van (2. rész).

Magyar Nemzet
2021. 02. 16. 20:13
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsányék az olajügyletekből is hatalmas pénzeket zsebelhettek be MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után általános volt a vélemény, hogy Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása befejeződött. Tizenöt évvel később ugyanez a Gyurcsány Ferenc a legerősebb ellenzéki formáció vezetője, a baloldali kényszerkoalíció legbefolyásosabb személyisége, az ő döntésén és stratégiáján múlik, hogyan és kikkel fusson neki az ellenzék a jövőre esedékes országgyűlési választásoknak. Lapunk cikksorozatában arra vállalkozott, hogy magyarázatot találjon arra, miképpen történhetett meg mindez.

Kutatómunkánk során arra jutottunk, hogy ehhez négy dologra bizonyosan szüksége volt Gyurcsány Ferencnek: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre, az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy, a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra.

Az első részben főként a fiatal, első millióit megszerző Gyurcsány Ferenc ténykedéseiből szemezgetünk, aki mellett már ekkor ott volt Szilvásy György és Bajnai Gordon. Sorozatunk második részében azt járjuk körbe, hogy Gyurcsány hogyan teremtette meg pénzügyi függetlenségét, hogyan került a neve a száz leggazdagabb magyart felsoroló listára.

 

Érdekességek az első részből:

– Gyurcsány vagyonosodása azután gyorsult fel, hogy feleségül vette Dobrev Klárát;

– Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska akkor volt igazgatótanácsi tag a Magyar Hitelbanknál, amikor a pénzintézet hétszázmilliós hitelt folyósított az Altusnak;

– A Horn-kormány idején, az olajügyek kapcsán is felmerült Gyurcsány neve, akinek az érdekeltségébe tartozó Fortus csak 1996-ban negyvenezer tonna fűtőolajat értékesített a villamos műveknek. A cég a korabeli dokumentumok szerint üzleti kapcsolatban állt a Portik Tamásról elhíresült Energollal is.

A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (2. rész)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.