Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Medgyessy megpuccsolása + videó

Munkatársunktól
2021.02.18. 20:04
Medgyessy megpuccsolása + videó

Sorozatunk korábbi részében bemutattuk, hogyan tette lehetővé Gyurcsány Ferenc politikai karrierjét a titkosszolgálati háttere, a KISZ-es mozgalmi múltban gyökerező kapcsolatrendszere, valamint a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége. Ebben a részben azt járjuk körül, hogy Gyurcsány hogyan került hatalomra, hogyan puccsolta meg Medgyessy Pétert, és váltotta őt MSZP-s miniszterelnökként, s mindezt hogyan segítette elő anyósa, Apró Piroska. A 2000-es évek első felére fókuszáló összeállításban érintjük Gyurcsány Ferenc hazugságkampányait, valamint hogyan sült el visszafelé a 2006-os választás kampányában felelőtlenül tett ígéretözön.

Érdekességek a negyedik részből:

 • Hogyan nyert meglepetésszerűen az MSZP 2002-ben a 23 millió románnal riogató gyűlöletkampányuk ellenére, s hogyan indult be Gyurcsány politikai villámkarrierje miniszterelnöki tanácsadóként.
 • Gyurcsány Ferenc maga dicsekedett el Debreczeni József Az új miniszterelnök című könyvében, hogy az ő ötlete volt a köteles beszéd néven elhíresült lejárató kampány, amellyel Kövér László szavait forgatták ki.
 • Végigkövetjük, hogy Gyurcsány tanácsadói pozícióból hogyan jutott el a miniszterelnökségig Medgyessy Péter megpuccsolásán keresztül, továbbá hogyan hatástalanította az ellenfeleit – köztük Jánosi György sportminisztert – a hatalom felé vivő útján.
 • Felidézzük, miként úszta meg Gyurcsány azt, amikor 2004-ben Medgyessy a kormánya átalakítását jelentette be.
 • Később Medgyessy Péter árulónak nevezte Gyurcsányt, akit semmiképpen nem válogatna be ismét a kabinetjébe.
 • Hogyan hazudták végig Gyurcsányék a 2006-os választási kampányt is, és a miniszterelnök-jelölti vitában milyen valótlanságokat állított a baloldali aspiráns.
 • A Gyurcsány 2006-os választás utáni győzelme utáni mámor hogyan fordult hamarosan fájdalmas kijózanodássá a szocialista–szabad demokrata koalíció számára.
 • A Gyurcsány-dosszié

  Gyurcsány visszatér + videó

  A dosszié összes cikke
  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.