időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Rovarirtásnak álcázott művelet + videó

Magyar Nemzet
2021.02.17. 16:02
Rovarirtásnak álcázott művelet + videó

Sorozatunk korábbi részeiben bemutattuk, hogyan gazdagodott meg Gyurcsány Ferenc, miként biztosította magának a politikai életben is nélkülözhetetlen pénzügyi függetlenséget. Lapunk most egy másik, olyan meghatározó pillérhez érkezett, amely a volt miniszterelnök számára szintén kapóra jön a hatalomtechnikai játszmákban. Ez pedig nem más, mint a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott, folyamatosan formálódó háttércsapat. Ez a történet ugyancsak a rendszerváltást megelőző időszakra nyúlik vissza, és arra ad választ, miért is Gyurcsány a baloldal legjobban informált politikusa.

Érdekességek a harmadik részből:

 • Hogyan került kapcsolatba a rendszerváltozás után Apró Antal testvére, Apró Piroska – Gyurcsány Ferenc anyósa – egykori állambiztonsági vezetőkkel?
 • Rovarirtásnak álcázott művelet a kisgazdaszékházban, avagy hány nap szükséges a lehallgatókészülékek elhelyezéséhez?
 • Milyen módszerekkel igyekezett Gyurcsány miniszterelnökként közvetlenül rálátni a titkosszolgálatokra? Szilvásy, a régi barát és üzlettárs a titokminiszteri székben.
 • Titkosszolgálati botrányok: beszédes nevű mappák – OV és Bajusz – Laborc Sándor hivatali gépén.
 • Titkos találkozók a Vadrózsa és a Menza éttermekben: volt olajbűnözővel kötött lényegében egyezséget Gyurcsány elhárítási főnöke.
 • A Gyurcsány–Bajnai-hátország szerepe a választói adatbázisok építésében és a közösségimédia-kampányokban.
 • A teljes cikk: Gyurcsány Ferenc és ami mögötte van (3. rész)

  A Gyurcsány-dosszié

  Gyurcsány visszatér + videó

  A dosszié összes cikke
  Hírlevél feliratkozás
  Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.